Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 29. 5. do 3. 6.

Među 138 animatora na 40. Animafestu i sedmero domaćih

animafest (1)
Foto: Animafest
1/4
26.05.2012.
u 11:00

S norveškim filmom “Prekrižene haringe” u Studentskom natjecanju sudjeluju hrvatske autorice Ivana Bošnjak i Lea Vidaković. Okruglo rođendansko izdanje bit će obilježeno opsežnim programima međunarodne i domaće animirane produkcije.

Jubilarno 40. izdanje Animafesta Zagreb, koje će se održati od 29. svibnja do 3. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex, zadovoljit će i najveće apetite svakog ljubitelja animiranih filmova. Za sudjelovanje u festivalskom programu prijavljeno je 1715 filmova iz 72 zemlje. Selekcijska komisija odabrala je 32 filma u Veliko natjecanje i 26 u Veliku panoramu te 33 filma u Studentsko natjecanje, 21 film u Studentsku panoramu i 26 radova u Natjecanje namjenskih filmova.

Među 138 autora filmova iz programa konkurencije našlo se i sedam domaćih autorica i autora. Simon Bogojević Narath (“Cvijet bitke”) i Marko Meštrović (“Zašto slonovi?”) natjecat će se u Velikom natjecanju, Dalibor Barić (“Nova hipi budućnost”) u programu Velike panorame, Petra Zlonoga (“Lisica”) u Studentskoj panorami i Alen Vuković (“Koko i duhovi”) u programu Namjenskih filmova.

S norveškim filmom “Prekrižene haringe” u Studentskom natjecanju sudjeluju hrvatske autorice Ivana Bošnjak i Lea Vidaković. Okruglo rođendansko izdanje bit će obilježeno opsežnim programima međunarodne i domaće animirane produkcije koji slave pobjednike dosadašnjih festivalskih izdanja uz podsjetnik na radove doajena Zagrebačke škole crtanoga filma te brojne raznovrsne popratne programe. Program Strange Fruits predstavit će vrhunski izbor filmova uvrnutog humora, filmova koji su se pojavili u posljednjih nekoliko godina i zavladali kao novi stilski val na animacijskoj sceni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije