Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavila status

Marijana Mikulić obračunala se s hejterima: 'Svi kojima smeta kada pišem o sinu, mogu me poljubiti znate gdje'

Foto: Instagram
1/15
09.09.2021.
u 11:25

Poslije ove objave stigle su joj brojne poruke s pitanjima zašto još uvijek malenog vozi u kolicima. Marijana je nakon toga objavila status u kojem se obračunala s dušobrižnicima, a sada je ponovno progovorila o svojoj situaciji.

Prije nekoliko dana glumica Marijana Mikulić objavila je obiteljsku fotografiju na kojoj je sa sinovima i suprugom, a njezin najmlađi, trogodišnji sin Jakov na fotografiji sjedi u dječjim kolicima. Poslije ove objave stigle su joj brojne poruke s pitanjima zašto još uvijek malenog vozi u kolicima, Marijana je nakon toga objavila status u kojem se obračunala s dušobrižnicima, a sada je ponovno na Instagramu progovorila o svojoj situaciji. 

"Vidim da neke ljude smeta, čini nervoznim, kad ja pišem o svemu bez zadrške, pa tako i o svojoj djeci i izazovima roditeljstva s kojima smo se susreli. Mene kada nešto uzrujava – stisnem unfollow, ne kliknem na članak čiji naslov mi upućuje na sadržaj ili osobe o kojima mi se ne čita", započela je objavu Mikulić. 

"Naš Jakov savršen je mali veseli dječak, fizički potpuno zdrav, motorički iznimno spretan, po procjeni stručnjaka u nekim stvarima natprosječan za svoju dob. On ima teškoće u komunikaciji zbog poteškoća u razvoju govora i razumijevanja. Imao je i mnogo obrazaca autizma kojih se, hvala Bogu, dosta riješio kroz rad s terapeutima kod kojih ga vodimo", kazala je te dodala da je počela javno pisati o svemu kako bi upozorila na tromost sustava. 

"O svemu sam javno počela pisati kada sam htjela ukazati na tromost sustava, mjesece čekanja na dijagnozu, a zatim i na terapiju, a sve to u periodu ključnom za ranu intervenciju. Mnogi su mi se nakon toga javili jer su u sličnim pričama, saznala da djece s takvim poteškoćama ima više nego što možemo i zamisliti. Tu djecu teško je uključiti u odgojno-obrazovni sustav bez vještačenja, vještačenje je nemoguće dobiti bez nalaza, za dobiti nalaz čeka se kompletna obrada. Znači začarani krug tijekom kojeg roditelji trebaju sami voditi negdje dijete, ali i zaraditi novac za privatne terapije, dok dijete ne može u sustav, znači treba platiti i čuvanje", nastavila je glumica i naglasila da djece u potrebi ima dosta i da se nada da će se sustav konačno pokrenuti. 

Foto: Instagram

"Ja mislim da su ovo teme vrijedne javnog prostora koji dobijem kad god o njima pišem, i ovim putem zahvaljujem svim medijima koji svaki put sve prenesu. Ako uporno budemo o tome govorili, možda se konačno nešto i pokrene u tom smislu. Jer djece u potrebi ima dosta, a koliko sam doznala i terapeuta raznih profila – od edukacijskih rehabilitatora, radnih terapeuta, vrtićkih pedagoga koji mogu biti treći odgajatelj u grupama gdje je dijete s nekom poteškoćom. ALI, ALI, država je ta koja im radna mjesta treba otvoriti, dozvoliti, i omogućiti djeci s poteškoćama da se uključe lakše u odgojno-obrazovni sustav, roditeljima da rade i zarade kao i svi drugi. Svi kojima smeta kada pišem o ovoj temi slobodno nek me unfollow i poljube znate gdje! A sve druge ljubim, grlim, šaljem more pozitive", zaključila je glumica. 

VIDEO Severina postaje TV voditeljica: Radit će na novoj televiziji gdje i Ivana Paradžiković

Ključne riječi

Komentara 7

OK
okvals54
12:17 09.09.2021.

Ova spodoba,u clanku kazu glumica,ovako "velikodusno"nudi svoju straznjicu za cmok.Ni stapom je ne bih dirao.Pise o sinu kao da je Prijestolo nasljednik,koga briga.

Avatar javorko
javorko
12:09 09.09.2021.

preko Drine nazad u vekovnu otadžbinu tamo ti je mesto

TE
TerMInator
11:52 09.09.2021.

Obračunala se sa nama koji smo nešto rekli, e sad neka dade da odradim ono kako bi račun bio pravovaljan, gorim od želje vidjeti to prkno ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije