Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima i jedan trik

Kim Kardashian pokazala borbu s kožnom bolesti od koje godinama pati: 'Ovo je bolno'

Kim Kardashian
Foto: Instagram
1/16
01.02.2024.
u 21:20

Pokazala je i kako si olakšava simptome. Naime, namaže si losion na područje zahvaćeno psorijazom te prije nego li razmaže proizvod, zamota taj dio tijela u plastičnu foliju i tako prespava. Ujutro su joj simptomi puno manji

O borbi Kim Kardashian (43) sa psorijazom se puno pisalo u stranim medijima, reality zvijezda godinama pati od te bolesti, koja joj je u početku samo bila po nogama, pa se počela pojavljivati i na licu. Majci četvero djece dostupni su najbolji doktori, ali i najskuplji lijekovi, no nitko joj do sada nije uspio stvarno pomoći. 

Sada je pratiteljima pokazala kako ona "liječi" psorijazu na nogama i to preko noći. Objavila je snimke na kojima je pokazala koliko joj je na lijevoj nozi koža pocrvenjela i počela se ljuštiti.

VEZANI ČLANCI

"Neću lagati, ovo je bolno. Nisam sigurna koji su moji okidači. Nisam promijenila način prehrane. Sve sam probala! Psorijaza je bez veze", napisala je uz video.

Foto: Screenshot

Potom je pokazala i kako si olakšava simptome. Naime, namaže si losion na područje zahvaćeno psorijazom te prije nego li razmaže proizvod, zamota taj dio tijela u plastičnu foliju.

Foto: Screenshot

Tako prespava preko noći i ujutro odmota i razmaže proizvod. Crvenilo joj se time smanji, iako se zahvaćeno područje i dalje vidi.

Foto: Screenshot

"Moja psorijaza mi je postala iznimno ugodna. Bez obzira na to gdje se na mom tijelu nalazi, ponekad mi odgovara pokazati ju, a ponekad ne želim da me ometa pa ju prekrijem šminkom za tijelo. Prije nego što se pojavio psorijatični artritis, provela sam oko četiri mjeseca stavljajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i pjenu koju možete zamisliti, i sve od dermatologa. Čak sam probala i biljni čaj koji je imao okus katrana. Ako imate psorijazu, ne smijete dopustiti da vam uništi život. Morate učiniti sve što možete kako biste bili sigurni da se osjećate ugodno u svojoj koži, ali ne dopustite da bolest prevlada", ispričala je prije nekoliko godina o psorijazi.

Podsjetimo, psorijaza je kronična kožna bolest od koje pati ukupno dva do tri posto svjetske populacije. Kod osoba koje pate od psorijaze dolazi do zadebljanja dijelova kože, crvenila i ljuštenja.

VIDEO Boytronic: 'ET se trebao raspasti dva mjeseca prije izlaska pjesme 'Tek je 12 sati'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije