Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neno belan:

Kao neizlječivi optimist nadam se da će nam predsjednica donijeti bolje sutra

29.09.2014., Zagreb - Glazbenik, kantautor Neno Belan. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.01.2015.
u 11:12

Kao što bih i svakom drugom na njezinu mjestu poželio, gospođi Grabar-Kitarović, uz čestitku na uspjehu, od srca, toplo i ljudski želim da iskoristi ovu priliku na najbolji način te da nam podari dobru i kvalitetno iskoristivu energiju na tom zajedničkom putu nade

Dan zaljubljenih koji se bliži nezamisliv je bez koncerta Nene Belana koji će ove godine biti u Tvornici kulture u Zagrebu, i to dva dana 6. i 7. veljače. Omiljeni Splićanin također je u autorskom timu Zagrebačkog festivala čije se 62. izdanje održava večeras.

Ove godine na valentinovskom koncertu prvi put pomiješat ćete unplugged i klasičnu pop-rock svirku. U čemu je čar nastupa "bez struje"?

– U tome što omogućuje drukčije, suptilnije i nježnije aranžmane. Bit će to novo i prekrasno iskustvo.

Što je najromantičnije što ste napravili u životu?

– Napisao sam romantičnu ljubavnu pjesmu svojoj dragoj.

Zagrebački festival, u čijem ste autorskom timu, promijenio je koncept i formu kako bi postao kvalitetan poligon za promociju novih i dobrih radijskih pop singlova urbanijeg karaktera. Je li se taj koncept pokazao uspješnim?

– Čini mi se da je dosta uspješan jer smo ove godine imali dvostruko veći odaziv kvalitetnih domaćih autora i izvođača takvog usmjerenja.

Vaša 22-godišnja kći Nikolina također se bavi glazbom, što trenutačno radi?

U Ljubljani je i studira audioinženjering.

Što očekujete od prve hrvatske predsjednice?

– Kao neizlječivi optimist i pozitivac, uvijek imam nadu u bolje sutra, neovisno o bilo kakvoj trenutačnoj dnevno-političkoj situaciji. Kao što bih i svakom drugom na njezinu mjestu poželio, gospođi Grabar-Kitarović, uz čestitku na uspjehu, od srca, toplo i ljudski želim da iskoristi ovu priliku na najbolji način te da nam podari dobru i kvalitetno iskoristivu energiju na tom zajedničkom putu nade.

>> Neno Belan: Muškarci me često mole za pomoć u prošnji djevojaka

Komentara 5

DA
Djeca_Arbata
18:36 16.01.2015.

Najljepše se je ljeti voziti po Pelješcu ili Korčuli i slušati Nenu Belana..."Kada sam galeb, letim, slobodan i sam...negdi daleko, lutam i dalje ću al' znam..di mi je srce ostalo, ostalo u čeznji samo...jer nikada nije prestalo, željeti se vratit' tamo...di su zore poput svile meke i di me moja mati uvik čeka da se vratim izdaleka...Tamo di sinje more ljubi bili žal...di zvuk te pisme nosi vitar maestral...tamo di moj je rodni kraj moj je zavičaj...tamo di sunce uvik sja...tamo je Dalmacija."

JO
jorgovanjorgovan
15:04 16.01.2015.

Nino ti ces biti novi savjetnik za kulturu kolindi, neces vise morati placati PDV kao niti dvorane

M3
Miške 3
06:54 17.01.2015.

Belan( inače ime poznatog makedonskog vina), donijet će vam bolju prošlost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije