Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće modni proboj

Igor Galaš predstavit će se u veljači 2012. američkoj publici

igor galaš
24.11.2011.
u 08:00

Nick Navarro predsjednik je udruge “Melange Production team”, “krivac” za laskavu titulu ambasadora svjetske mode koja je nakon trogodišnjeg praćenja njegova rada pripala našem Igoru Galašu

Nick Navarro predsjednik je udruge “Melange Production team”, “krivac” za laskavu titulu ambasadora svjetske mode koja je nakon trogodišnjeg praćenja njegova rada pripala našem Igoru Galašu. Ovih je dana boravio u Zagrebu, kao član žirija Modnog ormara, a svi koji su ga imali prilike sresti oduševljeni su strašću kojom govori o radu Igora Galaša.

– Vidjet ćete! On će biti pravo američko otkriće, jer nama nedostaje upravo netko tko s toliko šika radi toplu zimsku odjeću – rekao nam je Nick Navarro nakon dugog uvjeravanja kako istočna obala SAD-a, s gradovima poput Bostona i New Yorka, okovanima zimom, čeka baš na Galaša i njegovu sjajnu pleteninu. Priču o prvoj kolekciji koju upravo priprema za Ameriku, za Tjedan mode u New Yorku (veljača 2012.), potvrdio nam je i sam Galaš kojega smo zatekli na modnom “summitu” u Tei, kući hrvatskog dizajna. Tamo se, naime, susreo s našom proslavljenom mezzosopranisticom Dubravkom Šeparović Mušović.

Kundry u pletivu

Ona je poželjela na današnjoj svečanoj dodjeli Nagrade Tito Strozzi (dobila ju je za ulogu Kundry u Parsifalu) u zagrebačkom HNK nositi baš njegovu pletenu haljinu. Pridružio im se i kipar Ivan Midžić, autor nakita za koji je Dubravka zaštitno lice.

– Nick upravo radi na ugovorima za moj nastup na Tjednu mode u New Yorku, jer nije moguće tamo se pojaviti samo jednom, već se ugovor sklapa za najmanje tri nastupa. Usto, barem dio pokazane kolekcije mora se i proizvoditi, dakle mora se moći i kupiti – rekao nam je Galaš.

Koža umjesto tkanine

Otkriva kako on već radi na kolekciji i kako će ona biti na tragu modela koje je pokazao na reviji u sklopu Modnog ormara.

– Puno pletiva i puno kože, i to kože u bojama pijeska, koji u tim modelima mijenja tkaninu – kaže Igor, koji unatoč uspjehu i dalje čvrsto stoji na zemlji. Nada se da će njegov izlazak na pistu slavnog newyorškog Tjedna mode bit prvi korak hrvatske mode te da će za sobom povući i druge kreatore, ponajprije one koji rade modne dodatke.

A Dubravka je kući otišla s dvije haljine. Konačni izbor pada u posljednji trenutak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije