Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gričevanje

TBF sinoć s platoa Tuškanac zagrlili Zagreb

tbf
Foto: PR FOTO
1/13
30.09.2015.
u 12:31

Splićani su za pred oko 2000 fanova, koliko ih je posjetilo njihov koncert šestoga dana Gričevanja, izveli pjesme s friško objavljenog albuma 'Danas sutra' kao i masu hitova koji već godinama izazivaju trnce uzduž i poprijeko cijelog tijela; 'Grad spava', 'Uvik kontra', 'HEROYIX', 'Alles Gut', 'Veseljko', 'Genije', 'Đita', 'Mater' i 'Smak svita'...

TBF, jedni od najboljih na ovim prostorima, sinoć su s main stagea postavljenog na plato Tuškanac strasno zagrlili Zagreb. Splićani su za pred oko 2000 fanova, koliko ih je posjetilo njihov koncert šestoga dana Gričevanja, izveli pjesme s friško objavljenog albuma 'Danas sutra' kao i masu hitova koji već godinama izazivaju trnce uzduž i poprijeko cijelog tijela; 'Grad spava', 'Uvik kontra', 'HEROYIX', 'Alles Gut', 'Veseljko', 'Genije', 'Đita', 'Mater' i 'Smak svita'...

Prije njihovog nastupa, kišu su otjerali i publiku dobro zagrijali – Kozmodrum - relativno nov' član domaće glazbene sceni iza čijeg okupljanja stoji Janko Novoselić, bubnjar kojeg se mnogi sjećaju i kao člana TBF-a u vrijeme 'Pistaccio Metallica' i snimanja live albuma. Na koncertima Kozmodruma publika pleše na ono što bend voli nazvati 'organic dance music'; njihova glazba je zen, a oni su fenomenalni muzičari  u sastavu, Ivan Kapec, Elvis Penava , Goran Delač, Hrvoje Galler I ranije spomenuti Novoselić.

Gričevanje do finalnog koncerta broji još četiri dana. Večeras pod kupolom na Tuškancu sviraju dva mlada benda, Mr. Albino I Scarlet Notes. U četvrtak 1.10.main stage zatresti će se pod vibracijama Cojonesa i Gatuza. U petak 2.10. zajedno pod kupolom Them Moose Rush i electro rock dvojac Plastic Knives. U subotu 3.10. nakon cjelodnevnog Bazaara na kojem ćete na platou Tuškanac za sebe moći pronaći lijepe stvari, svira Miki Solus. Također, u subotu 3.10. u Klovićevim dvorima održat će se DJ program ‘phillitchevanje’. Posljednjeg dana, u nedjelju 4.10., na scenu stupaju Kandžija i Gole žene te tuzlanska MC zvijezda Sassja. Nakon njihovih koncerata, 5. Gričevanje u dobro sjećanje, poslat će ‘Šlagerstep’ – večer šlager hitova.

Gričevanje je Zagrepčanima podarilo 11 dana kvalitetnih koncerata, i što je najbolje – sve je besplatno, samo treba malo volje. Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta 'Na Gornjem gradu' kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružilo se i ovom izdanju Gričevanja u ulozi glavnog partnera. Kao nezaobilazni pratitelj vrhunskih sportskih događanja i sinonim za druženje uz dobru glazbu, Ožujsko pivo ponosno je što će osvježavati sve posjetitelje i na ovom glazbenom festivalu.Organizator Gričevanja je tvrtka Kupole – bolje od šatora.

Informacije o Gričevanju, pratite na Facebook stranici Gričevanje na Gričevanje Twitteru  i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje  #Gricevanje2015 #NGG #11dana).

Prije i malo nakon koncerata, a za DJ-ing zaslužni su prijatelji Gričevanja, portal www.perun.hr i Radio Student.

>>Osječki freestyler Kandžija i Gole žene te najpoznatija žena MC u regiji Sassja zatvaraju 5. Gričevanje

>>Gričevanje od 24. rujna do 4. listopada na platoima Gradec i Tuškanac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije