Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižno priznanje

Goran Bregović dobitnik prestižne europske nagrade Princess Marina Sturdza Award

Goran Bregović
Foto: PR FOTO
19.06.2020.
u 14:47

Goran Bregović prvi je glazbenik dobitnik ove nagrade, a prije njega laureati su bili Kristalina Georgieva, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda; profesor Günter Verheugen, bivši potpredsjednik Europske komisije; Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije i Alexis Tsipras, bivši grčki premijer

Svjetski poznati glazbenik Goran Bregović dobitnik je prestižne europske nagrade Princess Marina Sturdza Award, izvještava Aquarius Music Publishing, nakladnik Gorana Bregovića sa središtem u Zagrebu.

Emerging Europe,međunarodna zajednica i informativna platforma čija je misija poticati društveni, gospodarski i demokratski razvoj zemalja u Europi, već tri godine dodjeljuje prestižnu nagradu Princess Marina Sturdza uglednim pojedinacima, javnim i privatnim organizacijama te projektima koji su pridonijeli regionalnom blagostanju, kulturi i miru.

„Tijekom svoje karijere iskoristili ste svoj talent kako biste kroz umjetnost i glazbu proširili poruku o ovoj regiji koja je odzvanjala daleko izvan Balkana. Pomoću zvuka stvorili ste platformu putem koje smo mi koji ne živimo tamo uspjeli bolje shvatiti prošlost, sadašnjost i budućnost regije“; ističe se u priopćenju Emerging Europe.

Laureate nagrade Princess Marina Sturdza Awards odabire Vijeće u čijem su sastavu direktori velikih korporacija,znanstvenici, bivši visoki predstavnici međunarodnih organizacija, diplomati i umjetnici.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio ovu nagradu. To je još jedno u nizu priznanja da ono što radim ima smisla i da to moja publika, koja mi je najvažnija, prepoznaje. Jedva čekam nove koncerte i druženja s publikom – istaknuo je Goran Bregović koji je ove godine zbog pandemije morao odgoditi svoje brojne koncerte. No, zato marljivo radi na novom albumu kojeg njegova mnogobrojna publika u cijelom svijetu s nestrpljenjem očekuje.

Ovo je treća dodjela ovih prestižnih nagrada, a neki od dosadašnjih laureata su Kristalina Georgieva, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda; profesor Günter Verheugen, bivši potpredsjednik Europske komisije, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije i Alexis Tsipras, bivši grčki premijer.Svečana manifestacija The Emerging Europe Awards 2020 i dodjela nagrada najboljima u regiji trebala se održati 25. lipnja Europskom parlamentu u Bruxellesu, no zbog pandemije koron virusom održat će se online.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije