Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Glumica Dora Lipovčan spremna je govoriti o čovjeku koji ju je silovao ali uz ovaj uvjet

- Neki hrabri s lažnim profilima mi pišu nek se odlučim želim li medijsku pozornost ili ne želim . Tu je nekoliko stvari problematično... Tkogod me malo bolje zna može potvrditi da od novinara i izjava bježim cijelu karijeru jer su mi naprosto osobno neugodni, napisala je Dora
24. siječnja 2021. u 12:26 12872 prikaza
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Dora Lipovčan, 43-godišnja glumica zagrebačkog HNK prije nekoliko dana je u javnost iznijela svoju priču o mučnom silovanju koje joj se dogodilo prije nego je ušla u svijet glume. Na Facebooku je napisala kako je 15 godina šutjela o tome, a kada je otišla na policiju bilo je prekasno da se nasilnik kazni. Sinoć je napisala kako je dobila puno novinarskih upita da ispriča svoju priču i sve ih je odbila, no spremna je pričati ali pod jednim uvjetom.

 - Neki hrabri s lažnim profilima mi pišu nek se odlučim želim li medijsku pozornost ili ne želim . Tu je nekoliko stvari problematično... Tkogod me malo bolje zna može potvrditi da od novinara i izjava bježim cijelu karijeru jer su mi naprosto osobno neugodni, odnosno, odrađujem uvijek točno onoliko koliko moram u svrhu pr-a i ništa više od toga... a i kćer sam dva novinara... Stoga, da, ne volim pozornost medija ni inače a kamoli u ovim okolnostima... al nije to problem... Poodbijala sam sve intervjue iz već prije spomenutih razloga, ali pristala bi šire pričati o svemu samo u jednom slučaju: da najtiražniji list u državi koji će taj intervju objaviti, na pripadajućoj naslovnici ima njegovo a ne moje lice preko cijele strane ... To se, naravno; neće dogoditi između ostalog i zato što bi me onda moj višestruki zlostavljač skupa s tim istim novinama mogao tužiti za klevetu budući da nije pravomoćno osuđen za to djelo nego samo prijavljen policiji i odvjetništvu... Nadam se da je sad jasnije, napisala je glumica na Facebooku. 

 | Autor : Daniel Pavlić Foto: Daniel Pavlić Podsjetimo, Lipovčan je napisala kako sada želi govoriti o tome kako bi potaknula sve žene da prijave policiji ovakve predatore. 

- Jer nekima još nije jasno... ono što kod silovanja strada jest duša...  iako um ostaje desetljećima zarobljen u slikama, iako se tijelo zauvijek lomi autoimunim bolestima, iako je nakon toga prokleto teško dati srce na uvid, posudbu a kamoli dar, još uvijek ga je moguće sačuvati... ali ono što najteže stradava jest duša...  sam razlog vlastitog postojanja postaje zauvijek upitan... zato se šuti. istaknula je Dora. 

KOMENTARI SE NIŽU Šajetine maske s likom Franje Tuđmana postale su apsolutni hit, ali ima onih koji negoduju Đani Maršan 'Moja pjesma “Bože čuvaj Hrvatsku” himna je HDZ-a, ali nikada nisam bio član te stranke' odustao od sportske karijere RTL-ov voditelj: 'Ne žalim ni za čim. Mogao sam živjeti izvan Hrvatske, no odabrao sam biti tu'

 

Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati