Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serija

Državna tajnica pomiče granice politike

Madame secretary
Foto: Promo foto
1/14
10.03.2016.
u 13:25

Državna tajnica (Madam Secretary) serija je o ženi koja vodi malo drugačiju politiku, a svjetske prilike poznaje dobro kao vlastiti džep.

Iako se dosta pričalo o tome kako je državna tajnica Elizabeth McCord koju glumi Tea Leoni modelirana prema jednoj od najmoćnijih žena američke politike Hillary Clinton, producenti "Državne tajnice" niječu tu poveznicu. Elizabeth politiku ipak vodi obzirnije i svjetske krize rješava na human način i s puno dijaloga, pokazujući da nijedna situacija nije jednostrana i da se svaka kriza može riješiti.

Sviđa mi se dijalog s Barbarom Hall (producenticom serije) u kojem smo se dogovorili da nećemo zauzeti stav da mi imamo pravo, a s druge su strane luđaci. Nikad nisam htjela predstavljati takvo isključivo političko razmišljanje. Umorna sam od toga. Mislim da smo svi umorni od toga. Htjela sam da Elizabeth uvijek bude svjesna obiju strana i mislim da to radimo u seriji, da pokazujemo da ništa nije baš tako jednostavno. Stvari nisu crne ili bijele. Stvarno trebamo naučiti bolje živjeti u sivoj zoni., rekla je Tea Leoni u intervjuu povodom druge sezone "Državne tajnice" koja se trenutno prikazuje na Pickboxu.

Osim navodne poveznice s Hilary Clinton, serija se izravno i s ponosom povezuje s još jednom damom svjetske politike koja glumcima nije propustila dati savjete po pitanju vanjske politike.

Mislim da smo najveći kompliment dobili od Madeleine Albright, koja je rekla da serija pomaže objasniti vanjsku politiku. I mislim da je to istina. Najveći dio komentara koje dobivam od ljudi na ulici jest da nisu puno toga znali. To mi se sviđa i mislim da je to u određenoj mjeri točno., dodaje Tea Leoni.

Nove epizode samo 24 sata nakon američke premijere

Osim humanijeg pristupa politici i rješavanju svjetskih kriza koje svako malo eskaliraju i svoje žarište pronalaze na drugoj strani planete, "Državna tajnica" može se pohvaliti aktualnošću. Producenti, među kojima je i holivudski veteran Morgan Freeman, budnim okom prate svjetsku politiku i nove epizode modeliraju prema trenutnoj političkoj situaciji u svijetu. Tako da je fokus serije svako malo na Rusiji i Bliskom istoku, a nerijetko su tema i američki marinci koji čuvaju svoje položaje u Iraku i Afganistanu.

A da bi u potpunosti bili u tijeku sa svjetskim događajima i "Državnom tajnicom", dovoljno je svaki ponedjeljak od 21 sat svratiti na Pickbox. U tijeku je druga sezona "Državne tajnice", a svaka nova epizoda koja doživi premijeru u Americi, na Pickboxu se prikazuje već 24 sata kasnije. 

 

Pretplatite se na Premium i Pickbox paket na godinu dana za samo 65 kn mjesečno i pratite najnovije serije na Pickboxu.

Vrijeme do nove epizode omiljene serije skratite si čitanjem Premium sadržaja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije