Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOVANJE

Dizajner Igor Galaš posjetio grad u kojem "ptice umiru pjevajući"

GALAŠ (1)
Foto: Privatni album
1/5
20.06.2010.
u 09:00

– Najjača impresija? Kad dolazite na novi kontinent pitate se u čemu je najveća razlika u odnosu na svijet iz kojeg dolazite – priča Galaš.

U gradu gdje se događa romantična sapunica “Ptice umire pjevajući” održano je modno natjecanje s kojeg se zagrebački modni dizajner Igor Galaš vratio pun nagrada! O nagradama smo pisali, ali o dojmovima, evo, sada! Telegrafski.

– Najjača impresija? Kad dolazite na novi kontinent pitate se u čemu je najveća razlika u odnosu na svijet iz kojeg dolazite – priča Galaš. – Na Novom Zelandu to su ljudi. Mirni, staloženi, pristojni, gostoljubivi. Potom vas fasciniraju gradovi: nemaju perspektivu poput europskih, spojeni su s pašnjacima, pa su im ovce i krave pod rukom. Očekivao sam ondje klokane. Ne znam zašto. A iznenadio se zatekavši pingvine. Dunedin je najjužniji grad južnog otoka, a pingvini su još južnije gdje je klima već hladna.

Prevrtljiva je klima ondje: navečer 3 stupnja, ujutro 25, noću 36. A vlaga totalna. Zato ujutro vidite ljude u japankama, a gore s pernatim jaknama! Zato je morski Oakland s mirnijom klimom turistički atraktivniji. Tamo sigurno nije mirno kao u Dunedinu, gdje sve utihne nakon 20 sati. Svi se dućani zatvore. Samo ponedjeljkom smije se dokasno puštati glasna glazba i ljudi se mogu slobodno zabaviti. To zovu sveučilišnim danom, jer Dunedin je sveučilišni grad. I grad muzeja, u kojem sam vidio najbogatiju zbirku pletene odjeće starosjedilaca kao i prve pomno sačuvane primjerke Chanela i Diora. U gradu sam vidio maorske žene i muškarce tetoviranih brada. No na selu ne idu pred kamere! Ostajete samo vi i kuće! – otkriva Galaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije