Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan sever

Bivši natjecatelj 'The Voicea' objavio je novu pjesmu: Nisam vjerovao da je to moja pjesma

Foto: Vigor Klaić
1/5
08.01.2024.
u 07:00

Sever je objavio novu pjesmu "Tvoje misli" s pripadajućim videospotom koji je snimljen u jednom pokušaju uz nabujalu Savu. Ideja za "Tvoje misli", kaže Ivan, došla mu je dok je gledao televiziju.

Glazbenika Ivana Severa upoznali smo u showu "The Voice Hrvatska", a on nakon ovog iskustva nastavlja svoj pjevački put. Naime, Ivan je objavio novu pjesmu "Tvoje misli" s pripadajućim videospotom koji je snimljen u jednom pokušaju uz nabujalu Savu. Ideja za "Tvoje misli", kaže Ivan, došla mu je dok je gledao televiziju.

- Sama ideja za pjesmu došla je prije pola godine kada su na TV-u prikazivali dokumentarac o Abbey Road Studijima. U dokumentarcu su spominjali Coldplay i objašnjavali kako je njima dolazila inspiracija za pjesme, a u tom trenu je i mene iznenada lupila inspiracija. Znao sam odmah da će biti u britpop stilu, jer je inspirirana upravo glazbenim izričajem jednog od najdražih mi bendova koji je igrom slučaja baš bio na mom ekranu u pravo vrijeme - prisjeća se te dodaje da pjesma govori o velikoj ljubavi koja pokušava zadržati svoju srž unatoč velikim problemima, a uz to pjesmom poručuje i da uvijek postoji šansa da se isprave stvari u odnosima.

Na pjesmi mu je pomogao raditi prijatelj i glazbeni producent Antonio Perina koji je na ovoj pjesmi radio u New Yorku.

- Finalni master pjesme preslušao sam milijun i jedan put jer nisam mogao vjerovati da je to zapravo moja pjesma, a zvuči toliko svjetski - kaže Ivan te dodaje da su reakcije publike sjajne te da ga njihove pozitivne reakcije jako ispunjavaju. Perina je, kaže Ivan, radio i na videospotu, a spot je sniman u Zagrebu. Spot je nastao u jednom pokušaju, a to je bila njegova velika želja, jer je ovim načinom snimanja želio naglasak staviti na sebe i pjesmu.

- Takvo snimanje je riskantno jer ako se zeznete u snimanju, nema povratka - kaže. Mladi glazbenik za početak iduće godine priprema i pravu poslasticu, svoj album prvijenac, a za Valentino sprema i novu pjesmu koja je "kreirana za prvi ples". - Mogu se pohvaliti da su neki već rezervirali tu pjesmu za svoj poseban dan, čak i prije njezine objave - kaže te dodaje da u planu ima i nastupe na nekoliko glazbenih festivala.

VEZANI ČLANCI

Sever se glazbom bavi od malih nogu, a glazbu i sviranje gitare cijeli život gledao je kao mehanizam otpora koji mu je pomogao da pronađe sebe. Ovaj put vodio ga je i do sudjelovanja u "The Voiceu" koje pamti po brojnim prijateljstvima koje je stekao, ali i po nastupima i novim iskustvima. Vjerno prati i ovu sezonu showa.

- Lijepo je vidjeti kako mladi ljudi proživljavaju sve što si ti jednom proživio, nadam se da će samo uživati i pamtiti te trenutke i želim im svu sreću - kaže Ivan te dodaje da bi jako volio snimiti duet sa svojom mentoricom iz showa Vannom. Glazbenik dodaje i da i ne razmišlja o inozemnoj karijeri.

- Želim uspjeti na svom terenu, pred svojim ljudima, uz svoju obitelj - kaže te dodaje da u slobodno vrijeme ima neobičan hobi. Naime, bavi se proizvodnjom vlastitog piva. Osim toga, poznat je i po brojnim sudjelovanjima na humanitarnim događanjima. - Uvijek mislim da treba pomoći drugima jer vjerujem da bi netko isto to napravio za mene - kaže glazbenik čija nova pjesma osvaja eter.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije