Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJIŠČEKIVANIJI FILM GODINE OD 17. PROSINCA U DOMAĆIM KINIMA

Avatar: Pustolovina života na dalekom planetu

avatar
11.12.2009.
u 10:07

Kad je prije sedam godina u “Gospodaru prstena: Dvije kule” vidio Golluma, shvatio je da je tehnologija dovoljno napredovala i stvaranje epske pustolovine “Avatar” moglo je početi.

James Cameron 14 je godina razmišljao o tome kako će jednoga dana napraviti film čija će priča biti smještena ne neki drugi svijet, opasan, ali ujedno i predivan. Cijelo to vrijeme slavni američki redatelj znao je da još ne postoje tehnološke mogućnosti za ostvarivanje njegove vizije.

Kad je prije sedam godina u “Gospodaru prstena: Dvije kule” vidio Golluma, shvatio je da je tehnologija dovoljno napredovala i stvaranje epske pustolovine “Avatar” moglo je početi. Nakon pune četiri godine rada na produkciji filma, Cameron je završio najveći izazov svoga života, a najiščekivaniji film godine od 17. prosinca gledamo u domaćim kinima.

– Još kao dječak, na satovima matematike na stražnju stranu bilježnice crtao sam razna stvorenja i izvanzemaljce – veli Cameron o svojoj ljubavi prema znanstvenoj fantastici.

Jednu od glavnih uloga u njegovu novom filmu čija se radnja odvija u 2154. godini tumači Sigourney Weaver koju je Cameron angažirao i u svom 23 godine starom hitu “Aliens”. Redatelj je neko vrijeme pregovarao i s Michaelom Biehnom, koji je također glumio u blockbusteru iz 1986., no na kraju je odustao od njega jer nije želio da ljudi misle kako je riječ o još jednom “Alienu”.

Njegov novi uradak zaista je jedinstven: zbog načina na koji revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, uranja suptilno u emociju likova i dinamiku priče, “Avatar” nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja.

Marinac koji se zaljubi u plavu izvanzemaljku

Pred glavnim junakom filma Jakeom Sullyjem (Sam Worthington) izazov je života. Godine 2154. bivšeg marinca prikovanog za invalidska kolica američka vlada šalje na daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji.

S obzirom na to da je Pandorina atmosfera otrovna, stvoren je program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na avatar, biološko tijelo na daljinsko upravljanje koje može preživjeti na smrtonosnomu Pandorinu zraku.

Ključne riječi

Komentara 1

RU
Rugovit
11:17 11.12.2009.

Jedva čekam vidjet taj film! Vidio sam trailer i svidio mi se. Preporuka svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije