Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboljela od stresa

Anđa Marić: Protiv teške bolesti borim se zdravom prehranom

Anđa Marić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
02.04.2014.
u 09:49

Kaže se da nam život nikada neće dati teret koji ne možemo nositi, a ako je to istina, onda se nesalomljiva glazbenica Anđa Marić (37) može nositi s itekako mnogo nedaća...

Kaže se da nam život nikada neće dati teret koji ne možemo nositi, a ako je to istina, onda se nesalomljiva glazbenica Anđa Marić (37) može nositi s itekako mnogo nedaća.

Stres zbog gubitka sina

Naime, mučna borba za skrbništvo nad desetogodišnjim sinom Gašperom koju već četiri godine vodi s bivšim suprugom Primožem Dolničarom na umjetnicu je ostavila psihofizičke posljedice i donijela joj tešku bolest. Prije godinu i pol dijagnosticirana joj je upala moždanih ovojnica zbog čega teže govori, gubi vid te motoriku u rukama i nogama. O bolesti je progovorila za emisiju In magazin Nove TV.

– Oboljela sam od encefalomijelitisa. Naši živci obavijeni su mijelinskim ovojnicama, a meni se zbog stresa dogodila demijelinizacija, što znači da moj impuls ne putuje do ruke da napravi ono što želim nego je usporena, trese se, drukčije reagira nego što bih ja htjela, objašnjava pjevačica s kakvim se zdravstvenim poteškoćama suočila. Posljednje dvije godine preležala je u krevetu te bi ustajala samo zbog onog što se odnosilo na njezina sina.

Brzo je počela gubiti kilograme, počeli su problemi s vidom i imala je dvostruke i trostruke slike, počela se tresti i više nije mogla kontrolirati fine kretnje i motoriku. Stres i strah od gubitka skrbništva nad sinom, govori, potpuno su je paralizirali i oboljela je. U trenutku kad je shvatila kako je toliko slaba da se jedva kreće i poseže za čašom vode, odlučila je okrenuti novu stranicu u životu i počela voditi bitku protiv bolesti. U najtežem životnom razdoblju smisao za humor Anđu nije napustio. – Sada sam u procesu dobivanja mišićne mase i stabilnosti jer mi se ne da više hodati poput pokvarena robota, rekla je Marić za In Magazin.

Na jesen nove pjesme

Okrenula se alternativnom liječenju i kineskoj medicini te napravila velike promjene u prehrani. Jede hranu s jako malo soli i gotovo nimalo životinjskih bjelančevina i pije svježe iscijeđene sokove. – Jedem živu hranu za žive stanice i sve se poboljšava,  zaključuje. Sada, kad je bolest pod kontrolom, odlučila je da će 2014. biti njezina godina, a prvi izazov koji si je nametnula bilo je natjecanje u showu Celebrity MasterChef.

– Ovo je godina kad se počinjem vraćati u život i truditi bez obzira na sve, odlučna je Anđa. Idućeg mjeseca izlazi njezina prva knjiga za djecu “Afra”, a planira oživjeti i pjevačku karijeru te najesen izbaciti dva nova singla. Razloga za radost ima i kad je riječ o pokrenutom novom procesu za skrbništvo nad sinom, koje je nepravomoćno izgubila u rujnu. Na Anđinu žalbu viši slovenski sud poništio je odluku, ovih dana proces bi konačno trebao biti okončan, a pjevačica se nada pozitivnom ishodu.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:26 02.04.2014.

samo hrabro Anđo,želi ti puno sreće i zdravlja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije