Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi proces

Anđa Marić: Sama ću se zastupati na sudu, nisam kriminalka

'23.04.2013., Pula - Andja Maric gostovala je na djecjem sajmu knjige Monte Libric. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
19.09.2013.
u 08:00

Viši sud u Sloveniji odbacio je presudu donesenu u Ljubljani u veljači ove godine, kojom je Anđa izgubila skrbništvo, i pokreće se novi proces. S bivšim suprugom Primožem Dolničarom bit će na sudu već u ponedjeljak.

Borba Anđe Marić za skrbništvo nad sinom Gašperom (10) počela je u siječnju 2010. godine. Tri i pol godine poslije sudski se spor nastavlja, no naša pjevačica i voditeljica sada je u boljoj poziciji.

I Primož se razbolio

Viši sud u Sloveniji odbacio je presudu donesenu u Ljubljani u veljači ove godine, kojom je Anđa izgubila skrbništvo, i pokreće se novi proces. S bivšim suprugom Primožem Dolničarom bit će na sudu već u ponedjeljak.

– Zahvalna sam odvjetnici jer je uspjela da sud usvoji žalbu na prvostupanjsku presudu kojom sam izgubila skrbništvo, ali odsad se branim sama. Svu zaradu u prošle četiri godine dala sam odvjetnicima. Ne želim više bacati novac. Idem na sud sama jer nisam kriminalac i nemam se zašto braniti, nisam ni za što kriva. Ja sam samo majka koja želi viđati svoje dijete – rekla je puno optimističnija Anđa.

– Nakon četiri godine imam osjećaj da se sve okreće na bolje. Zbog svega sam se razboljela, a čujem i Primož također. Kad je donesena presuda da gubim skrbništvo, ostala sam paralizirana. Jako sam smršavjela i pala u krevet. Morala sam na rehabilitaciju. Sada sam se oporavila iako i dalje imam problema s kilažom – priznaje 36-godišnja glazbenica.

Ludi čin hrabrosti

– Zato ću se sada sve pokušati dogovoriti s Primožem, možda to uspijemo ljudski riješiti. On je posljednjih dana jako ljubazan, najbolji čovjek na svijetu, a to kod njega može značiti dvije stvari – ili će mi zabiti nože u leđa ili ćemo malim koracima krenuti naprijed – kazala je Anđa koja je svjesna da je posao odvjetnika težak i da je čeka velika bitka.

– Novca za odvjetnika nemam, nisam u situaciji da ga dobijem pro bono jer nisam socijalni slučaj, a i da imam pravo na njega, ne bih ga uzela. Radije neka brani nekoga kome to više treba. Ovo je moj ludi čin hrabrosti kojim planiram pokazati sudu da se ja nemam zašto braniti, ništa loše nisam učinila. Radije ću Gašperu priuštiti izlet, putovanje, čuvati novac za njegovo školovanje – kaže Anđa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije