Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KUD PUKLO DA PUKLO'

Ana Vučak: Od muškarca tražim da bude kulturan frajer, rijetka sorta u današnje vrijeme

Ana Vučak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
30.11.2014.
u 11:15

Pred kamerama se pojavila već sa 18 godina, na početku studija psihologije, kada je počela voditi Parlaonicu na HTV-u

Energična i direktna, mlada zagrebačka glumica Ana Vučak s pravom za sebe tvrdi da ima malo zajedničkih točaka s Gogom, nesretnom spletkarošicom zaljubljenom u oženjenog muškarca iz serije "Kud puklo da puklo".

Studentica pete godine glume na Akademiji dramskih umjetnosti i nema razloga biti nesretna. Diplomirana psihologinja i magistrica novinarstva uspješno završava svoj treći studij, a osim što glumi u seriji, priprema se za jednu kazališnu predstavu te nestrpljivo očekuje prosinac i premijeru svog prvog dugometražnog filma, "Iza sna", u kojem pored Borka Perića igra glavnu žensku ulogu.

– Iskustvo snimanja prvog filma bilo je odlično. Bilo je nekih strahova, no od velike mi je pomoći bio Borko koji ima puno iskustva i koji je sa mnom prolazio scene prije snimanja. Zasigurno ću pamtiti vatreno krštenje koje mi je priredila ekipa na kraju snimanja. Mislila sam da poziram za grupnu fotografiju, a zapravo sam se namjestila za deset litara hladne vode koja je samo čekala da se prolije po meni – prepričava kroz smijeh svoja prva filmska iskustva.

Pred kamerama se pojavila već sa 18 godina, na početku studija psihologije, kada je počela voditi Parlaonicu na HTV-u, a tada su počeli stizati prvi glumački angažmani.

– Parlaonica je bila odlično iskustvo koje mi je otvorilo neka vrata, zbog nje su me i počeli zanimati mediji, ali tijekom studija psihologije i poslije novinarstva znala sam da želim postati glumica. Studije sam završila jer sam htjela imati fakultet prije upisa glume, a stečena znanja, pogotovo iz psihologije, danas mi uvelike pomažu u razradi likova koje glumim – kaže Ana. Strastvena zaljubljenica u šešire za sebe kaže da je ekstrovert koji voli putovati i živjeti punim plućima, nekada je slušala punk i bila gošća sjevernih nogometnih tribina, ali trošenje viška energije danas je usmjerila na glumu.

– Često mi daju uloge zavodnica, no nisam samo to. Izazov bi mi bio glumiti introvertiranu ženu i naći način na koji se ona nosi s problemima, htjela bih se okušati u karakternoj drami u kojoj bih glumila potpunu suprotnost sebi. Okušala bih se i u akcijskim filmovima. Sama bih odglumila svoje akcijske scene – priznaje Ana, koja je nedavno izazvala pozornost javnosti ulogom u spotu grupe Mračni predmet želja za njihovu obradu popularne pjesme "Osmijeh". U spotu se insinuira na ljubavnu dramu između nje i kolegice Ane Majhenić.

– U medijima se pisalo da su scene škakljive, što mi je smiješno jer me Ana jednom poljubi u rame. Sada pripremam kazališnu predstavu u kojoj moj lik ima ljubavni odnos sa ženom što mi predstavlja izazov. Kad sam se trebala prvi put poljubiti s kolegom, bilo mi je toliko neugodno da bih svaki put prasnula u smijeh. Danas mi ljubavne scene nisu teške ako su bitne za priču – priznaje Ana.

Trenutačno nije u vezi, a kod muškarca traži samopouzdanje i pristojnost, da bude, kako kaže, kulturan frajer, rijetka sorta u današnje vrijeme, ali nikada ne bi ulazila u odnose u kojima se nalaze neki likovi koje igra.

– Goga iz Kud puklo da puklo naivno sluša obećanja oženjenog muškarca, a kada shvati da od toga neće biti ništa, manipulira drugim muškarcima kako bi djetetu pronašla oca. Ona je tragičan, uplašen lik koji se pokušava snaći i to mogu razumjeti, ali u svojim odnosima volim biti otvorena i direktna, bez manipulacija.

>>Ana Majhenić u strastvenom zagrljaju s cimericom i kolegicom

Komentara 11

AL
ALIGATOR
12:59 30.11.2014.

Gospodićna Ana ,žao mi je što nisam mlađi ,jer moja generacija ima upravo to što tražite ,pogled na vas osvježava "prelijepi ste".

WO
wolfen444
15:28 30.11.2014.

i ja od ribe trazhim da je iskrena...josh rijedja sorta.... hahahahaha

Avatar pekarr
pekarr
12:46 30.11.2014.

dobar u danasnjem svijetu ekonomije i natjecanja znaci biti papak..jel tako Ana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije