Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Srpski svijet prijeti svim srpskim susjedima osim Hrvatskoj, i to ponajprije zahvaljujući Pupovcu i Miloševiću

Govorilo se da jedan Aleksandar (Vulin) obično govori ono što drugi (Vučić) ne smije
26. srpnja 2021. u 15:39 61 komentara 80103 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Priča o tzv. srpskom svijetu dobiva sve konkretnije obrise i postaje jasan politički program aktualne vlasti u Srbiji. Sintagmu “srpski svet” prvi je prošle godine lansirao tadašnji srbijanski ministar obrane i današnji ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, ali su njegove ideje najčešće shvaćene i interpretirane kao njegove osobne maštarije kojima se želi dodvoriti svom šefu i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kojega je Vulin već odavno proglasio predsjednikom svih Srba, a ne samo Srba u Srbiji. Vulin je tako mjesecima podgrijavao priču o srpskom svijetu, uvjeravajući da i Srbi imaju pravo na ujedinjenje i da se Srbija dosta ispričavala zbog Velike Srbije, tvrdeći pritom da Vučić ima pravo stvarati srpski svijet i da svi Srbi trebaju donositi zajedničke političke odluke o važnim političkim pitanjima, što je očito znak novog pokušaja instrumentaliziranja srpskih manjina koje žive u drugim republikama bivše Jugoslavije.

Zagreb: Tužni prizor ispred ulaza gdje je otac ubio troje djece
STRUČNJACI ZA VEČERNJI
Psihijatar: U cijeloj karijeri nisam vidio ovakav zločin. To je paranoja ljubomore
German Chancellor meets Croatian Prime Minister
SATIRIČNI PREGLED TJEDNA
Zoku je odmah nazvala Angela da ga pita je li on predsjednik Hrvata u Njemačkoj
76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York
PREDSJEDNIK U SAD-U
Stručnjaci o Milanoviću u New Yorku: 'Prvi put u povijesti ovo čujemo, čekali smo 20 godina'
 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Svim hrvatskim političarima, al i običnom puku, preporučam da pročitaju Memorandum 2. Vrlo zanimljivo štivo iz niza razloga. Tamo stoji kako je pokušaj osvajanja hrvatske ratom propao, ali nema veze - idemo dalje. Rušit ćemo Hrvatsku infiltriranjem svojih ljudi u ... prikaži još! medije, politiku u i upravu. Rušit ćemo moral Hrvata i dovesti ih do stanja da zažale što su uopće stvarali Hrvatsku. Zvuči li vam poznato?!

 • Demigodessnixie:

  Blago nama sa hrvatskim slijepcima

 • stefj:

  Svašta... I Pupovac i SPC u Hrvatskoj su samo produžene ruke Srpske ekspanzionističke politike. To se vidi kod svake provokacije i svake reakcije kako su Pupovac i Vičić jako dobro usklađeni... Što je Plenković slabiji, to više udovoljava Pupovcu i ... prikaži još!i ekipi, a vidimo da u zadnje vrijeme jako titra j...