Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNO OPTUŽENA

Vanessa Mae nije varala, FIS joj se mora ispričati

Vanessa Mae
Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
1/10
24.02.2016.
u 15:27

- Glazbenica i njeni suradnici nisu ni na koji način namjestili, nepropisno ili bilo kako drugačije utjecali na rezultat, razvoj ili bilo koji drugi vid kvalifikacijske utrke u Sloveniji - objavio je svoju ispriku FIS.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) mora platiti odštetu britanskoj violinistici i skijašici Vanessi Mae koju je lažno optužio da je varala u ostvarivanju olimpijske kvote na jednoj od kvalifikacijskih utrka u Sloveniji te je pokušao ponišititi njen nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. gdje se natjecala pod tajlandskom zastavom, odlučio je Sporstki arbitražni sud (CAS).  

Iznos odštete koju će FIS isplatiti Vanessi Mae nije poznat, a Međunarodna skijaška federacija se javno ispričala i zauzela stajalište da se više neće žaliti i tvrditi da je olimpijski nastup osigurala ilegalno. Vanessa Mae je najavila da će odštetu donirati u humanitarne svrhe.

- Glazbenica i njeni suradnici nisu ni na koji način namjestili, nepropisno ili bilo kako drugačije utjecali na rezultat, razvoj ili bilo koji drugi vid kvalifikacijske utrke u Sloveniji - objavio je svoju ispriku FIS.

U Sočiju je tada 35-godišnja Vanessa Mae je nastupala pod imenom Vanessa Vanakorn i natjecala se za Tajland otkuda joj je otac, a u veleslalomu je zauzela zadnje, 67. mjesto sa 50 sekundi zaostatka za pobjednicom Tinom Maze. Rođena je u Singapuru i majka joj je Singapurka. FIS ju je optužio da je olimpijsku kvotu osigurala ilegalno, nastupom na navodno namještenoj kvalifikacijskoj utrci na Krvavcu te ju je suspendirao na četiri godine, ali je CAS u lipnju prošle godine poništio tu odluku i ukinuo suspenziju.

>> Lindsey Vonn osmim Kristalnim globusom postala najuspješnija u povijesti

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
06:39 25.02.2016.

Vanessa Mae nije varala, FIS joj se mora ispričati a i onih vanzemaljskih 2414 svjetskih bodova Tine Maze u jednoj sezoni (poznatije kao čudo na skijama) treba provjeriti jer naša Janica i Ivek zajedno u sezoni nisu uspjevali skupiti toliko bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije