Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Barcelona potopljena na Parku prinčeva, PSG ima ogromnu prednost uoči uzvrata

PSG - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/18
14.02.2017.
u 22:39

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je na svom terenu pobijedio katalonsku momčad sa 4:0. Strijelci za domaćine bili su Di Maria (18. i 55.), Draxler (40) i Cavani (72.)

Barcelona je potopljena na Parku prinčeva. U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je na svom terenu pobijedio katalonsku momčad sa 4:0. Strijelci za domaćine bili su Di Maria (18. i 55.), Draxler (40) i Cavani (72.).

Naš Ivan Rakitić igrao je od 73. minute, a zamijenio je Iniestu. Barcelona je dvaput u zadnje četiri godine izbacila PSG iz najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, oba puta u četvrtfinalu. Mogu li Katalonci u uzvratu, koji se igra 8. ožujka, nadoknaditi 0:4 iz Pariza? 

Katalonska momčad u Pariz je stigla bez Javiera Mascherana i Arde Turana, te teže ozlijeđenog Aleixa Vidala. U domaćem sastavu nije bilo Thiaga Silve koji je otpao zbog ozljede, a Thiago Motta je odrađivao kaznu kartona.

Parižani su u prvom poluvremenu bili mnogo opasnija momčad. Odmah su visoko pritisnuli Barcinu obranu koja je bila na velikim mukama, a vratar Ter Stegen je imao mnogo posla. Prvo je pravodobnim istrčavanjem spriječio Di Marijin pokušaj.

U 6. minuti Cavani je zakomplicirao izglednu situaciju i dobra je prilika propala, na kraju te akcije Draxler je pucao iznad grede. Pet minuta kasnije Ter Stegen je ponovno odlično reagirao i ukrotio Matuidijev pokušaj. U 18. minuti PSG vodi, a na svoj 29. rođendan zabio je Angel Di Maria. Argentinac je s 21 metra fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca zabio za 1:0.

 

Barcelona je prvu pravu akciju složila u 27. minuti. Neymar je  proigrao Andre Gomesa koji je izašao sam ispred Trappa, ali je domaći vratar odlično reagirao.

Parižani su ponovno pritisnuli prije odlaska na odmor, a to im se isplatilo u 40 minuti. Rabiot i Verratti oduzeli su Messiju loptu na sredini terena i krenuli u kontra napad. Verratti je desno proigrao Draxleru koji preciznim udarcem zabio svoj prvi gol ove sezone u Ligi prvaka.


Dra-x- by videosansebastian

Domaća momčad je i u nastavku krenula silovito, a Cavanijev pokušaj u 49. minuti otišao je iznad grede. U 55. minuti Di Marija je zabio drugi pogodak na utakmici. Argentinac je pucao s 20-tak metara i prekrasnim pogotkom povećao vodstvo Parižana.


Ángel by videosansebastian

Šest minuta kasnije Di Maria je uz ovacije punih tribina na Parku prinčeva zamijenjen, u igru je ušao Lucas Moura. U 68. minuti Barcelona je izvela opasnu akciju. Neymar je pronašao Messija koji je izbjegao zaleđe, ali je ostao korak kratak u skoku.

Cavani je četiri minute kasnije zabio za 4:0. Sjajno ga je proigrao Meunier, a urugvajski napadač je topovskim udarcem u bliži kut pronašao put u mrežu. Urugvajac je kao i Di Maria rođen na Valentinovo, i proslavio je 30. rođendan.


1605 by smoki-bobi

Rakitić je igrao od 73. minute kada je zamijenio Iniestu. Hrvatski je reprezentativac u 84. minuti izveo udarac iz kuta, Pique je glavom vratio u sredinu, a Umtiti je pogodio vratnicu.

Parižani uoči uzvrata u Barcelonu imaju veliku prednost od 4:0.

>>Bilić: Svi bismo igrali u Crvenoj zvezdi da nije bilo rata

Komentara 7

Avatar Bond007
Bond007
22:57 14.02.2017.

Nije igrao Rakitić :D PSG odličan, a Barca što reći srednja žalost,...

Avatar Idler 3
Idler 3
22:46 14.02.2017.

Velka al ne i nedostižna prednost. Uzvrat bu super za gledat!

AM
Ameise
23:37 14.02.2017.

Veceras je u gradu ljubavi snimljen 90 minutni erotski film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije