Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSG-ova 14. pobjeda

Ibrahimović srušio Nicu i ušao u povijest, Schalke prekinuo crni niz

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.12.2015.
u 22:36

Momčad iz Gelsenkirchena ostvarila prvu pobjedu u posljednjih šest kola.

Nogometaši PSG-a nastavljaju nizati pobjede u francuskom prvenstvu. U susretu 17. kola PSG je na gostovanju pobijedio Nicu sa 3:0 i još uvijek je bez poraza u Le Championnatu.

PSG je do 14. pobjede u 17 kola stigao na krilima sjajnog Zlatana Ibrahimovića koji je zabio dva gola, asistirao, te izborio kazneni udarac i isključenje suparničkog igrača. 

Parižani su poveli golom Edisona Cavanija u 35. minuti na Ibrinu asistenciju. Švedski napadač je potom izborio kazneni udarac u 44. minuti i sam ga realizirao, a u 61. minuti je sjajnim udarcem iz kosa zabio i treći pogodak na utakmici. 

S prvim golom postao je najbolji strijelac u povijesti kluba u francuskom prvenstvu, bio mu je to 86., a s drugim golom izbio je na vrh ovosezonske ljestvice strijelaca.

Domaćin je od 43. minute igrao bez iskjučenog Niklasa Hulta.

PSG vodi na ljestvici sa 45 bodova, na drugom mjestu je Caen sa 29 bodova, a treći je Angers sa 27 bodova. Lyon je četvrti sa 26 bodova, a Nica je ostala na petoj poziciji sa 25 bodova.

U prvom susretu 15. kola njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je pobijedio Hannover sa 3:1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest kola.

Golove za momčad iz Gelsenkirchena zabili su Johennes Geis (51-11m), Klaas-Jan Huntelaar (73) i Franco Di Santo (82), dok je pogodak za goste postigao Allan Saint-Maximin (81).

Schalke je ovom pobjedom napredovao na četvrto mjesto ljestvice sa 24 boda. U vodstvu je Bayern sa 40 bodova, a ispred Schalkea su i Borussia Dortmund (32) i Wolfsburg (25). Hannover je na 14. mjestu sa 14 bodova, četiri više od zone ispadanja.

>>Real Madrid izbačen iz Kupa kralja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije