Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova nada

Vitamin C idealan je u borbi protiv tuberkuloze

limun (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.05.2013.
u 14:01

Vitamin C lako je dostupan i siguran za korištenje, a znanstvenici se nadaju da će upravo on pomoći u liječenju infekcija...

Vitamin C, posebice onaj u prirodnoj varijanti, vrlo je učinkovit u borbi protiv tuberkuloze, otkrilo je novo istraživanje sa sveučilišta Yeshiva.

Prema novim zaključcima istraživanja, vitamin C potiče proces koji dovodi do nastanka slobodnih radikala sposobnih za uništavanje bakterija uzročnika tuberkuloze, čak i onih oblika koji su postali otporni na antibiotike.

Znanstvenici procjenjuju da multirezistentnu tuberkulozu ima oko 650.000 ljudi u svijetu, prenosi BBC. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije