Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno pod tušem

Tuširate se svaki dan? Evo što radite krivo

tuširanje
Foto: Thinkstock
20.12.2015.
u 08:15

Vodena para oslobodit će dišne puteve i pomoći da što prije udahnete kroz "oslobođene" nosnice. Ipak, koliko je to dobro za vaš nos, nije dobro za vaše tijelo. Evo o čemu je riječ...

Nakon napornog dana ili sati provedenih na zimskim temperaturama, nema ništa ljepše od hedonističkog, toplog tuša. 

Posebice je to blagonaklono za naše zdravlje kada smo prehlađeni. Vodena para oslobodit će  dišne puteve i pomoći da što prije udahnete kroz "oslobođene" nosnice. Ipak, koliko je to dobro za vaš nos, nije dobro za vaše tijelo. Evo o čemu je riječ...

Tuširanje vrućom vodom
Ovo je nešto zbog čega ćete se osjećati bolje. Ali vaša koža će vam to "zamjeriti". Vruća voda uklonit će prirodna ulja s kože i dodatno je isušiti. Koža koja je suha i nije primjereno hidratizirana lakše i brže se bora i oštećuje, a možete i na taj način sami sebi uzrokovati osip i svrbež. 

"Jaki" sapuni i sredstva za tuširanje
Izići ispod tuša i mirisati poput ogromnog buketa mirisnih ruža zvuči odlično u teoriji, ali ako koristite "jake" sapune i kupke oni mogu uzrokovati iritaciju vaše kože, tvrde dermatolozi. Birajte nježne kupke, nježne sapune s organskim sastojcima koji hidratiziraju vašu kožu. 

Koristite nečistu spužvu
Prilikom tuširanja poželjno je tijelo oprati spužvom kako bi uklonili sve bakterije s tijela, ali i napravili blagi piling kože kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože s tijela. Ipak, vodite računa da ne štedite na spužvama i ne koristite jednu te istu dok se ne raspadne. Često mijenjajte spužvu za tuširanje jer se na njima lako nakupljaju bakterije. 

Predugo tuširanje
Tuširanje ne bi trebalo trajati duže od 15 minuta, tvrde stručnjaci. Sve dugotrajnije od toga može uzrokovati iritaciju kože. Ne zaboravite nakon svakog tuširanja na tijelo nanijeti kremu koja će hidratizirati vašu kožu, i to dok je još vlažna nakon tuširanja. 

Brijanje pod tušem
Mnogi koriste vrijeme pod tušem da pritom "odrade" i brijanje. Multitasking može u puno slučajeva biti praktično i poželjno, ali u ovakvim situacijama morate voditi računa o rizicima na vaše zdravlje. Svakako se pobrinite da se britvica koju ste koristili tijekom tuširanja dobro osuši jer ako ostane vlažna na njoj će se nakupiti bakterije koje ćete pri idućoj uporabi prenijeti na kožu i s lakoćom uzrokovati bakterijsku infekciju.   

>> Što je bolje, kupanje ili tuširanje? Evo odgovora...

Ključne riječi

Komentara 7

OK
okvarbudovič
03:39 21.12.2015.

tuširam se najviše 2put godisnje ,i kaj mi fali.

Avatar think pink
think pink
11:46 20.12.2015.

ajme smeća od članka... svakom sa imalo srama bilo bi neugodno potpisati se ispod ovakvog smeća

ZP
zpomper8
09:29 20.12.2015.

Brijem se sa jednim žiletom svako jutro,ujedno i sa tim istim žiletom jednom tjedno obrijem i glavu!Obićno se porežem kada prvi puta koristim novi žilet,a i još ponekad!Znaći,jedan žilet koristim oko 10 dana za brijanje lica,i glave!To prakticiram više od 20 godina,i nisam nikada dobio nikakvu infekciju!Ujedno,morao bih naglasiti kako se brijem često sa hladnom vodom,eventualno ponekad sa mlakom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije