Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak i u tridesetima?

Niste se žurili s prvim seksom? Vi ste materijal za kvalitetnu vezu

samo seks
19.10.2012.
u 11:09

U seskualne se aktivnosti niste upustili u svojim tinejdžerskim godinama? To je dobro za vas, tvrde znanstvenici.

Psiholozi su otkrili da će oni koji su prvi put stupili u spolni odnos nakon 20. godine u budućnosti uživati u sretnijim i kvalitetnijim vezama. Manje je vjerojatno da će završiti u braku, ali je veća vjerojatnost da će biti fakultetski obrazovani i imati dobro plaćen posao. Isto tako, broj partner tih osoba u odrasloj dobi manji je nego kod onih koji su stupali ranije u odnose.

Iako je velika roditeljska briga djecu odgojiti kako bi se klonila rizičnih ponašanja, njihove su brige o stupanju djece u seksualne odnose sasvim opravdane jer vrijeme prvog seksualnog odnosa može imati značajne posljedice na njihovo zdravlje – i fizičko i mentalno.

Paige Harden sa sveučilišta u Teksasu odlučila je zato istražiti dugoročne učinke ranog stupanja u seksualne odnose. Zaključke je donijela pomoću podataka Nacionalne studije o adolescentskom zdravlju, gdje se pratilo 1659 parova braće ili sestara istoga spola koji su promatrani od 16. do 29. godine, a ulazak u prvi seksualni odnos klasificiran je s – rani (prije 15 godine), na vrijeme (između 15 i 19) i kasni (nakon 19), prenosi Daily Mail

Zadovoljstvo

– Moguće je da ljudi koji su seksualno iskustvo doživjeli kasnije također imaju određene karakteristike, primjerice, privrženiji su što utječe na prolongiranje ulaska u odnose, ali i kasnije kvalitetnije veze. Oni mogu biti izbirljivi u odabiru ljubavnih i seksualnih partnera što rezultira čekanjem na seksualne odnose ako im veza nije zadovoljavajuća – kazala je Harden.

Nije sve crno-bijelo

Iz istog izvora Harden i njena grupa znanstvenika otkrili su da raniji ulazak u odnose nije uvijek povezan s negativnim ishodom otkrivši da su tinejdžeri koji prvo seksualno iskustvo steknu prije 15. godine, manje problematični.

 

Komentara 4

MA
marcellus
12:39 19.10.2012.

I što se iz ovog da zaključiti? Ništa osim da su autori studije žešći idioti. Naravno da oni koji ne stupe u teenagerskim godinama u seksualne odnose imaju kasnije manje partnera, jer su to uglavnom nesigurni, slabo komunikativni ili jednostavnono ružni pojedinci oba spola. Oni se nisu seksali kao teenageri? Jel to zato jer su karakteri ili zato jer im niko nije dao? Biće je ipak ovo drugo. A onda jasno proizlazi da onaj tko ima manje prilika za odnose da će ih manje i imat. I držat će se one jedne žene ili frajera za koju je oženjen jer ga je strah ako ostane sam da neće nikog moć nać.

DU
Deleted user
20:04 19.10.2012.

citiram: "Manje je vjerojatno da će završiti u braku, ali je veća vjerojatnost da će biti fakultetski obrazovani i imati dobro plaćen posao." Dakle, zaključak ovog članka je ako se ne po*uka* dovoljno mlad/mlada, vjerojatno je da ces biti bogat i umrijeti sam/sama....

OL
olovka
11:25 20.10.2012.

Nase babe i prababe su ulazile u seks sa udajom ,nitko ih nije pitao za godine ,danas se ulazi u seks kad se dode do pica,cigara i droge a to je buducnost omladine ,samo naprijed ,porod nije bitan .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije