Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Znate li kako pravilno oprati spužvicu za nanošenje šminke? Ne treba vam sapun!

Shutterstock
05.08.2022.
u 07:00

Često je tvrdoglava za čišćenje, no bez čišćenja će brzo postati beskorisna. Ipak, postoje načini kako joj možete vratiti stari sjaj

Ne biste trebali dopustiti da vam spužvica za šminkanje bude prljava, jer tako ne nanosi šminku što bi i trebala već na lice nanosi i sloj starog pudera ili korektora, mrtve stanice kože, kao i bakterije koje su u samoj spužvici. No, znate li kako ju zapravo treba očistiti? Jedna vizažistica na Tik Toku je podijelila savjete kako treba pravilno očistiti spužvicu za šminkanje, te što treba izbjegavati, piše The Sun.

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

Kaže da biste trebali izbjegavati držati ju pod vodom i tako ju prati, a posebno izbjegavajte prati ju s bilo kojom vrstom sapuna jer on u nju prodrijeti dovoljno duboko da ju opere. Umjesto da vodu puštate preko spužvice, napunite zdjelu s vrućom vodom i dodajte sredstvo za pranje posuđa i maslinovo ulje. Zatim možete pustiti spužvicu da se natopi u posudi kako biste se riješili šminke i bakterija. Maslinovo ulje će omekšati tvrdokornu šminku, a tekućina za pranje posuđa temeljito će ju očistiti. Deteržent za suđe će 'razbiti' sve ostatke ulja i silikona, odnosno pomoći će s tim spužvastim stanicama da izbace sve nečistoće iz sebe.

@user2808192261814 How to clean makeup sponge? #makeup #makeupcleaning #cleantok #cleaning #satisfying #asmr #makeupsponge #tiktok #fyp ♬ original sound - user2808192261814

Jednom tjedno je dobro i dezinficirati spužvicu za šminkanje kako biste bili sigurni da u njoj nije ostala nijedna bakterija. Sve što trebate je u čistu posudu staviti dva prsta vode i spužvicu uroniti unutra, te ubaciti u mikrovalnu na četrdesetak sekundi. Pričekajte da se voda ohladi kako biste sigurno uzeli svoju čistu i dezinficiranu spužvicu i stavili ju da se osuši.

Savjetuje se da se spužvicu pere nakon svakog korištenja, jer, što ćete je češće prati, manja je mogućnost da se stvore mrlje koje nećete moći oprati. Također, važno je i kako ga spremate. Prije nego blender spremite u ladicu, prvo ga dobro i temeljito osušite. Stavite li ga vlažnog u njegovu plastičnu kutiju, možete potencirati stvaranje plijesni!

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije