Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natprirodni poticaj

Znanstveno objašnjeno zašto su žene u štiklama privlačnije

stikle
vl
03.01.2013.
u 13:52

Potpetice prave razliku između muškog i ženskog hoda i zato je ženski hod u njima privlačan muškarcima...

Kad obuju cipele s visokim potpeticama, žene izgledaju i osjećaju se privlačnije. A zašto su muškarcima toliko privlačnije, sad je i znanstveno dokazano. Prema najnovijoj studiji, cipele s visokim potpeticama naglašavaju ženske atribute i mijenjaju držanje i oblik tijela – od stopala do kretnji ramena. 

Istraživači vjeruju da je glavni razlog zbog kojeg žene u tom slučaju izgledaju atraktivnije to što rade manje, ali brže korake te dolazi do povećane rotacije i njihanja bokovima. Potpetice također prave razliku između muškog i ženskog hoda koje se naziva još i "natprirodni poticaj". Ta razlika povećava seksualnu uzbuđenost kod muškaraca i atraktivnost žena koje traže partnere. Ipak, na kraju studije naglašava se da privlačnost ovisi o kulturnim standardima.

I muškarci i žene koji su sudjelovali u dvije odvojene studije zaključili su isto. Obrise modela u ravnim cipelama nisu ocijenili toliko privlačnima kao onih u potpeticama. U drugom eksperimentu od 120 ispitanika od kojih su 82 bile žene morali su pogoditi jesu li obrisi modela koje vide muškarci ili žene. Rizik da identificiraju ženu kao muškarca pala je za pola ako su modeli nosili potpetice, piše Medical Daily.

 

Komentara 1

JA
james49
16:47 03.01.2013.

Da mi je znati koja je to vrsta znanstvenika koji to proučavaju i onda donose ovakve zaključke. Žena je ljepa, i ako nosi ili ne nosi štikle ako je ljepa. Ako nije, nikakve štikle tu ne pomažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije