Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

Zbog čega se često masti kosa i kako riješiti taj problem?

Žena s dugom kosom
Foto: Shutterstock
17.11.2014.
u 11:03

Naši liječnici savjetuju vam kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati si tegobe...

P: Imam 19 godina i prije tri godine pojavio mi se problem vezan uz kosu. Nakon šišanja počela se izrazito mastiti, a korijen kose mi je još više oslabio. Kupovala sam različite šampone za masnu kosu, ali to nije ništa pomoglo, nego mi je izazvalo još jedan problem, tj. tjeme mi se počelo ljuštiti i jako svrbjeti. Inače imam tanku kosu, izrazito sjajnu i, čim izađem van, ona odmah gubi gustoću i postane rjeđa. Osim pretjeranog lučenja žlijezda lojnica na području kose, izrazito mi se znoje dlanovi. Ne znam je li to povezano s hormonima ili nečim drugim?

O: Pretjerano mašćenje kose obično se javlja u pubertetu i ima vezu s hormonskim statusom. Ovisno o izgledu kose i vlasišta preporučuju se određeni šamponi. Pretjerana upotreba agresivnijih šampona, izaziva jače isušivanje vlasišta, pojavu crvenila i peruti. Tada je potrebno otići na dermatološki pregled da bi se ustanovila točna dijagnoza i prepisala terapija i njega takve kose.

Što se tiče pretjeranog znojenja, savjetujem vam da ne kupujete ništa na “svoju ruku”, nego da se odmah konzultirate s dermatologom koji će vas uputiti u daljnje liječenje.

>>Problemi s kosom? Isprobajte ove bakine recepte

>>Masna kosa, slomljeni nokat.... Ove trikove za ljepotu dobro je znati

Komentara 1

LA
lajla003
21:41 12.03.2015.

Zdravo imam 11 godina I moja kosa se.elktrise.nenormalno stalno kada je pocesljam,eketrise.se ili mi neki dijelovi kose vire sa strana helpp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije