Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje i sjaj

Problemi s kosom? Isprobajte ove bakine recepte

Suha kosa
Foto: Thinkstock
09.09.2014.
u 17:00

Za kosu suhu na vrhovima izmrvite nekoliko kriški dinje u mikseru (ili vilicom) i rasporedite po kosi.

Perut

Na jednu žlicu maslinovog ulja stavite deset kapi ružmarinovog ulja. Pažljivo nanesite na kosu i dobro utrljajte masirajući tjeme glave. Najbolje bi bilo da ostavite da djeluje preko noći. Ujutro dobro isperite kosu.

Suha kosa

U jednu posudu izdvojite i dobro razmutite žumanjak. Kap po kap dodajte čičkovo ulje. U cijelu smjesu iscijedite pola limuna. Rasporedite smjesu po korijenu oprane kose. Masirajte nekoliko minuta da se bolje upije. Omotajte glavu ručnikom i pustite da djeluje dvadesetak minuta, a potom isperite.

Suha na vrhovima, a brzo se masti

Izmrvite nekoliko kriški dinje u mikseru (ili vilicom) i rasporedite po kosi. Neka djeluje petnaestak minuta, a potom dobro isperite. Za veći sjaj, u posljednju vodu za ispiranje dodajte žlicu jabučnog octa. Ovu smjesu možete upotrebljavati jedanput tjedno.

Za glatku kosu

Bananu pretvoriti u kašicu i dodati joj jednu žlicu maslinovog ulja i žlicu soka od limuna. Ova smjesa nanosi se na mokru kosu, dobro utrlja, drži desetak minuta i potom opere šamponom. Možda ćete zbog maslinovog ulja, koje se teže ispire, morati kosu šamponirati i dva puta.

>>VIDEO: Provjerite zašto je potrebno kosu dva puta šamponirati

>>Riješite se peruti na prirodan način uz ove savjete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije