Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U novom ruhu na Vuk Vrhovcu

Za najteže dijabetičare - bolji smještaj

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
02.08.2017.
u 09:45

Uređenje je doprinos kvaliteti liječenja pacijenata - šećeraša. Kompletni radovi u sobi i kupaonici na Kliničkom odjelu Klinike za dijabetes trebali bi biti gotovi početkom idućeg tjedna.

Sve su sanitarije izvađene, promijenjene instalacije, odvodi i dovodi te je u  tijeku  postavljanje  pločica  u  kupaonici  sobe  na Kliničkom odjelu Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac  –  trenutni  je  to  rezultat radova projekta Ordinacija iz bajke.

Uređenje  sobe  za  osobe  s težim oboljenjima u ovoj Klinici posljednja je akcija  spomenutog  projekta  u  kojemu su partneri HEP i Uniqa osiguranje. Ordinacija  iz  bajke  dosad  je  donijela  niz  vrijednih projekata, a ovo uređenje  na  Vuk Vrhovcu rezultirat će još jednim i omogućiti bolje uvjete liječenja  pacijentima  kao i kvalitetnije uvjete rada zaposlenicima. Prema planu nakon postavljanja pločica koje je u tijeku slijedi montaža knaufa na stropu  kako  kupaonice  tako  i  ulaza  u  bolesničku  sobu  i istovremeno postavljanje hidroizolacije.

Potom  će  se  postaviti  nove  sanitarije u kupaonici,  oličiti  soba,  promijeniti svjetiljke i pojedini detalji te bi kompletni  radovi  i uređenje trebali biti dovršeni početkom idućeg tjedna. Uvijek  valja  ponoviti kako je ova Klinika referentni centar u koji dolaze pacijenti  svih  dobi i iz cijele zemlje, a na Kliničkom odjelu zbrinjavaju se  endokrinološki  ponajprije dijabetološki pacijenti. Na Kliničkom odjelu godišnje   se  liječi  1500  pacijenata  dok,  kako  nam  je  ranije  rekla predstojnica  Klinike  prof.  dr.  Lea Smirčić-Duvnjak, kroz cijelu bolnicu prođe  80  tisuća  bolesnika.

Odjel gdje je u tijeku uređenje zahvaljujući ovoj   akciji   najčešće  zbrinjava  one  kojima  je  došlo  do  pogoršanja komplikacija šećerne bolesti i kojima se mora pomoći upravo u ovoj bolnici. Od  šećerne  bolesti, procjenjuje se, u Hrvatskoj boluje svaka deseta osoba te  broj  oboljelih  posebice  posljednjih godina je u porastu. Tim više je doprinos kvaliteti liječenja ovih pacijenata važniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije