Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. „Wine, olive & heritage festival“

Za dugi vikend planirajte Jelšanski festival "Wine, Olive & Heritage festival"

06.06.2022.
u 17:19

Jelsa i okolica savršena su ideja putovanja za produženi vikend na blagdan Tijelova. Ondje se od 16. do 19. lipnja održava pravi praznik za nepce - 3. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse uz podršku udruge Hvarski vinari

Jelsa i okolica savršena su ideja putovanja za produženi vikend na blagdan Tijelova. Ondje se od 16. do 19. lipnja održava pravi praznik za nepce - 3. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse uz podršku udruge Hvarski vinari.

„I ove godine, pripremili smo mnoštvo zanimljivosti i izvrstan program na našem „3. Wine, olive & heritage festivalu“. Domaćim i stranim gostima predstavit ćemo kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda našega otoka. Festival je namijenjen turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“. Naš Festival stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama te stalnom željom za zajedničkim napretkom. – najavila je događaj direktorica TZ općine Jelsa – gđa Marija Marjan.

Festival započinje u četvrtak 16.6. u 10h organiziranim tematskim obilaskom Zastražišća, te posjetom OPG-a Ante Mateljan Babić i OPG-a Grgo Lučić. Ručak je organiziran na obiteljskoj farmi Kod Kućera. U petak i subotu, organizirani su izleti u najpoznatije hvarske vinarije i uljare s degustacijama (Vina Carić, PZ Svirče. Vinarija Ventus, vina Plančić, vinarija Tomić, vina Bell'Iakov, uljara Božić). Navečer od 19h u središnjem jelšanskom parku predviđen je glazbeni program uz degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda te ponudu restorana s mediteranskom hranom i delicijama. U blizini parka bit će organizirana Art&wine radionica za koju nije potrebna posebna prijava, pa se posjetitelji mogu priključiti u bilo kojem trenutku večeri i otkriti svoje umjetničke sklonosti.

Cijena svakog izleta iznosi 200,00 kuna po osobi. U cijenu je uključen transfer, vodič i degustacije. Ulaznice se mogu kupiti u uredu TZO Jelsa ili online preko ENTRIO.

Program festivala po danima :

ČETVRTAK, 16.06.2022. pročitajte 10:00 – 16:00 sati: Zastražišće: OPG Ante Mateljan Babić ; Šetnja i razgled Zastražišća uz turističkog vodiča; Posjet OPG Grgo Lučić ; Ručak na obiteljskoj farmi Kod Kućera

PETAK, 17.06.2022. 09 – 12:00 sati: Vina Carić ; Uljara Božić, - Svirče d.o.o. ; Vinarija Ventus 14 – 17:00 sati: Vinarija Plančić ; OPG Deanović¸ Vinarija Tomić, OPG Murvica

SUBOTA, 18.06.2022. 09 – 13:00 sati: PZ Svirče, Vinarija Pavičić, Ranč Gabelić, Vina Bell’Iakov

NEDJELJA, 19.06.2022. 20:00 sati: Koncert „Bašćinu gledajuć, oh koli lipa je“, Trg sv. Ivana

Službene oznake festivala: #najbojeodHvara #JelsaWOH #eatlocal.

Prijavite se i doživite sve najbolje od Hvara! Detaljni program pročitajte na: https://visitjelsa.hr/hr/dogadanja/wine-olive-heritage-festival/ Prijave i informacije na info@tzjelsa.hr.

Organizator: TZO Jelsa, Trg Tome Gamulina 1, 21465 Jelsa, Hvar, www.visitjelsa.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije