Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Vodoinstalateri otkrili: Ove stvari nikada ne biste trebali bacati u zahod i odvod

Shutterstock
28.01.2021.
u 10:30

Ako želite produžiti životni vijek cijevima, nipošto nemojte raditi ove stvari.

Jako je važno brinuti se o cijevima i odvodu u svom domu iako mnogi danas to zanemaruju. Kako bi osvijestili tu važnost, vodoinstalateri su otkrili za Reader's Digest koje stvari nikada ne biste trebali bacati u odvod i zahod kako biste produžili životni vijek cijevima. 

Aaron Mulder, vlasnik tvrtke Mr. Rooter Plumbing u San Antoniju kaže kako ljudi redovito trebaju provjeravati pritisak vode, popravljati oštećenja na cijevima i mijenjati neispravne dijelove - pogotovo kada je voda počela curiti, pa makar to bile i sitne kapi. Otkrio je i kojih šest stvari on i njegovi kolege vodoinstalateri nikada ne rade kod kuće - a ne biste trebali ni vi.

Dermatolog uz pomoć naranče objasnio zašto ne treba koristiti maramice za uklanjanje šminke!

Bacanje maramica u zahod
Čak i ako na pakiranju piše da ih se može bacati u zahod, Aaron i kolege savjetuju da to ne radite. U zahod bacajte jedino toaletni papir, nikako higijenske uloške, papirnate ručnike, štapiće za uši... Sve to može vrlo lako zaštopati cijevi. Bacajte ih u smeće.

Prolijevanje masnoće u odvod
Mulder napominje da prolijevanje masnoće nakon pečenja i kuhanja u odvod sudopera može biti jako štetno - masnoća će se nataložiti po cijevima i u kanalizaciji će se pomiješati s ostalim otpadnim materijalom te stvoriti nakupine i dovesti do začepljena. Umjesto toga, prvo pričekajte da se masnoća ohladi, pa je bacite u smeće. 

Korištenje opasnih kemikalija
Rutinsko ulijevanje odčepljivača za cijevi u odvod nikako ne bi trebalo raditi, napominje Terry O'Shea, glavni vodoinstalater tvrtke Roto i dodaje kako jake kemikalije nagrizaju i uništavaju materijale ako se prečesto koriste. "Takvo sredstvo može spaliti vlažne maramice, ostatke kose i prljavštine u odvodu, ali neće spriječiti da se ponovno isti otpad nagomila - pogotovo u dijelovima cijevi do kojih kemikalija nije došla." Radije kupite enzimske odčepljivače ili očistite odvod dugačkom žicom.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije