Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suha koža

Stručnjaci upozoravaju: Ovaj dio tijela nikada nemojte prati pod tušem!

Večernji list
14.10.2020.
u 12:30

Izbjegavajte predugo tuširanje i pretoplu vodu.

Higijena tijela trebala bi se svakodnevno održavati, jutarnjim ili večernjim tuširanjem, ali stručnjaci upozoravaju da postoji jedan dio tijela koji se nikako ne bi trebao prati pod tušem.

Kako prenosi MSN, upozorili su da lice ne perete tijekom tuširanja, pogotovo ako koristite toplu vodu. 

Dermatolozi kažu kako je pranje cijelog tijela i kose obavezno, ali lice bi se trebalo prati prije ili poslije tijela - i to izvan tuša.  "Topla voda širi krvne žile i kapilare, a to može uzrokovati crvenilo kože kao i neke druge, opasnije posljedice poput dermatitisa", rekla je liječnica Rachel Nazarian.

Pogledajte video: Isprobajte vježbe poznate trenerice Suzane Štimac - za gornji dio tijela

Njezina kolegica Kaye Scott, stručnjakinja za kožu, dodaje kako topla voda može drastično isušiti kožu jer uklanja prirodna ulja koja su joj potrebna.

Ipak, postoje i dobre vijesti za one malo ljenije. Lice možete močiti i prati pod tušem, ako ova rutina traje kraće od deset minuta i ako je temperatura vode mlaka.

"Na svakom dijelu tijela koža se može osušiti ako je previše u dodiru s vodom, ali lice je najosjetljivije. Nemojte se tuširate predugo, prečesto niti u pretjerano toploj vodi.", kaže Hadley King, dermatologinja. 

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije