Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOĆARSKI DOM

Vivatine dovele u Zagreb Stingova toskanska vina!

Sting
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
14.06.2014.
u 21:05

Vlasnice poznate vinoteke na Prisavlju upriličile degustaciju vina slavnog pjevača iz Toskane – chiantija i supertoskanca

Skupini slavnih sa svjetskih pozornica koji su se opredijelili i za posve drukčiji način egzistencije i hobija pridružio se i popularni pjevač Sting. Prije 15-ak godina sa suprugom Trudie kupio je poljodjelsko imanje u Toskani, Villu il Palagio, sudeći prema slikama i svjedocima koji su je imali sreću vidjeti pravi raj u tamošnjem mnoštvu senzacionalnih gospodarstava.

No, Sting nije ostao samo na uživanju u krajoliku u trenucima odmora na imanju starom nekoliko stoljeća: unajmio je vrijedne stručnjake i enologe specijalizirane za biodinamički uzgoj – jer to je njegova orijentacija - i na 11 hektara posvetio se i vinogradima. Dva njegova vina u Zagreb su donijele Vivatine; četiri šarmantne plavuše koje vode tu poznatu vinoteku u Boćarskom domu na Prisavlju predstavile su ih specijaliziranim novinarima. Nina Schmidt, Tanja Hrenar, Ljiljana Režek i Milka Damijanić iz poduzeća Vivatina potočile su prvo klasični chianti '12, nazvan When We Dance (po poznatoj Stingovoj pjesmi), dakako s glavnom sortom sangiovese i s uobičajenim dodatkom colorina i canaiola. Uslijedio je dojmljiviji supertoskanac Casino delle Vie '10 (sangiovese, cabernet sauvignon i franc i malo merlota), fermentiran u inoksu, pa proboravio godinu u rabljenim baricima i dozrijevao još pola godine u bocama.

Degustaciju su pratili i zalogaji, od neobičnih namaza kao što su od čvaraka ili paškog sira, do salama i sličnih narezaka, jer je Vivatina pokrenula i svoju liniju ekoloških proizvoda imena Wauu...jabučni ocat u više varijanti, bučine sjemenke, džemovi od jabuke i cimeta, lavande, cvijet sol, itd. Vivatine su osnovale i klaster Natura koji promiče i podržava proizvodnju i prodaju vina, meda i maslinovih ulja iz ekološke proizvodnje. Kao prva „eko friendly“ vinoteka u nas, reći će dame, podržavaju proizvođače, od vina do čokolade, koji se bave ekološkim, organskim proizvodima, a također ih i uvoze, npr. vina čuvenog Lagedera.

>> Tony Cetinski se s ocem i bratom bacio u proizvodnju vina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije