Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukusno i jednostavno!

Viralni TikTok recept: Recept za limunadu od jagoda oduševio mnoge!

Shutterstock
26.05.2024.
u 17:53

Ovaj ukusni ljetni napitak s voćnim okusom super je jednostavan za napraviti i 'mnogo je bolji od bilo čega što možete kupiti u trgovinama, tvrdi njegov kreator

Izvrsno osvježavajući napitak savršeno dočarava esenciju ljeta, kombinirajući gorak okus svježe iscijeđenog limuna sa slatkoćom zrelih jagoda. Živopisna crvena nijansa ulijeva u piće bljesak boje, čineći ga vizualno privlačnim koliko i ukusnim, piše Mirror. 

Bilo da se u njemu uživa s ledom na toplom danu ili se poslužuje kao otmjeni mocktail na društvenom okupljanju, to je piće koje odgovara svakoj prilici. Neke varijante uključuju dodavanje listova mente za dašak svježine ili miješanje dodatnog voća poput malina ili borovnica. 

VEZANI ČLANCI:

TikToker Jacob King otkrio je svoj jednostavan recept za piće koji je do trenutka pisanja skupio 2,3 milijuna pregleda. "Ukusno voćno proljetno/ljetno piće koje je super jednostavno za napraviti i puno je bolje od svega što možete kupiti u trgovinama", kaže on u videu.

Sastojci:

Za bazu od limuna:

-Šest velikih sočnih limuna (3 skinite koru),

-1/3 šalice šećera

Za bazu od jagoda:

-250 g jagoda (kompot)

-1/3 šalice šećera,

Jedna šalica vode,

Između 1 do 2 litre gazirane vode

GALERIJA: Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

1/6

Priprema: Prvo, svakako operite i osušite voće prije pripreme. Za bazu od limuna uklonite koricu s tri limuna, a zatim jednostavno iscijedite sok od voća pomoću cjedilice za limun ili rukama. Zatim prstima pomiješajte koricu i šećer, istiskujući sok iz korice u šećer. Zatim sve pomiješajte s limunovim sokom.

Za bazu od jagoda u lonac uspite šećer, kompot od jagoda i 1/3 šalice vode pa kuhajte na laganoj vatri oko 10-15 minuta, često miješajući. Nakon što su se jagode raspale i postale sirupaste, izvadite sjemenke i ostavite da se ohlade. Zatim jednostavno pomiješajte bazu od jagoda s bazom od limuna zajedno s gaziranom vodom i uživajte! 

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije