Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA BACANJA

Uz ove trikove više nikad nećete bacati vrećice čaja

Getty Images
09.09.2019.
u 06:59

Dolazi jesen, a s njom i sezona ispijanja čaja. Nakon ukusne i tople šalice ovog mirisnog napitka ostaje vrećica koja najčešće ide u otpad.

Uz ove trikove kako iskoristiti vrećice nakon što se ispije tekućina, one više neće odmah završiti u smeću.

1. Osvježavanje tepiha

Tepisi se vrlo brzo zaprljaju, a lako poprime i neugodan miris. Nakon uporabe, listići čaja mogu se osušiti i umiješati sa sodom bikarbonom koja je u svijetu čišćenja poznata kao jedan od najkorištenijih sastojaka. Mješavina se treba raspodijeliti po kritičnim točkama na tepihu, gdje se ostavlja kratkih 20 minuta. U tom vremenu kombinacija sode bikarbone i čaja pohvatat će prljavštinu i apsorbirati mirise. 

2. Hidratacija kože

Iskorištene vrećice mogu se još jednom zakuhati kako bi se dobila lagana tekućina koja se može koristiti umjesto tonika i pamučnom blazinicom nanijeti na lice. Ovo je savršeno prirodno sredstvo za sve one koji pate od problema suhe kože. Posebno je djelotvoran zeleni čaj, a pomaže i kamilica.  Osim tonika, od njih se može napraviti i maska za oči. Ohlađene vrećice dovoljno je prisloniti na kapke.

3. Uklanjaju masnoću

Aktivni sastojak čaja, tanin, idealan je u beskonačnoj borbi protiv masnih naslaga. Zagorenu mast s dna tave lako omekša kombinacija vrele vode i nekoliko vrećica čaja. Ova mješavina u tavi se ostavlja preko noći, a ujutro će biti dovoljan samo jedan potez spužvom da bi ponovno blistala starim sjajem.


4. Opuštajuća kupka

Topla i umirujuća kupka favorit je svima, a posebno se u njoj uživa u hladnijim danima. Vrećice čaja mogu se i iskoristiti tako da se umjesto umjetnih kupki u vrelu vodu ubaci čaj. Koža voli zeleni čaj zbog njegova detoksirajućeg učinka, a onu nadraženu idealno umiruje kamilica.

5. Uklanjaju neugodne mirise

Bilo da je riječ o hladnjaku, tenisicama ili pak smočnici, neugodni mirisi posvuda su prisutni. Čaj predstavlja rješenje i za ovaj problem. U zdjelici ili čašici može se ostaviti nekoliko korištenih vrećica koje će apsorbirati neugodan miris.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije