Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj prije svega

Trudnice više vjeruju svojim majkama nego liječnicima

trudnica
Arhiva VL
17.05.2010.
u 16:15

Većina trudnica smatra da njihove majke znaju više od liječnika kad su u pitanju zdravlje u trudnoći i nakon poroda.

Većina budućih majki smatra da njihove majke znaju više od liječnika kad su u pitanju zdravlje u trudnoći i nakon poroda, zaključili su u istraživanju provedenom na sveučilištu u Londonu među ženama koje su rodile u 70-tima, 80-tima te nakon 2000. godine.

Pokazalo se kako su suvremene žene spremne zatražiti savjet i od liječnika, no daleko češće se oslanjaju na obiteljske mudrosti. Iako se, posebno u novije vrijeme, žene oslanjaju na liječničke informacije te one iz knjiga, časopisa ili s interneta, ako ih nešto zabrinjava ipak najviše vjere pridaju majčinskim savjetima.

Tako je jedna od ispitanih trudnica izjavila da je na internetu pronašla informaciju da kofein može prouzročiti pobačaj u prvim mjesecima trudnoće te je skoro prestala piti čaj, no onda joj je baka rekla da se upravo čajem rješavala jutarnjih mučnina. Naravno, odlučila se za bakin savjet koji joj je uistinu i pomogao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije