Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravila čišćenja

Treba li tenisice prati u perilici rublja? Evo što kaže stručnjak!

Shutterstock
14.03.2021.
u 07:00

Tenisice mnogi nose većinu vremena, a održavamo ih čistima na najbrži i najjednostavniji način – operemo ih u perilici rublja. Ipak, to možda i nije najpametnija ideja.

Najlakši i najbrži način pranja tenisica jest ubacivanje u perilicu rublja – zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove. Stručnjak i vlasnik jedne tvrtke za čišćenje, Will Lankston otkrio je zašto to možda i nije najpametnija ideja, prenosi The Sun.

"Savjetujem da ne perete tako tenisice te da ih nikako ne stavljate u sušilicu. Toplina može zgužvati tenisice i uništiti lijepilo koje ih drži. Sušilica također može smanjiti tenisice ovisno o materijalu od kojeg su napravljene." Najbolji je način čišćenja lagano brisanje vlažnom krpom.

Mislili su da imaju sivi tepih dok ga nisu očistili! Bio je toliko prljav da je promijenio boju


 

Lankston također savjetuje stavljanje teniske loptice u sušilicu, ako želite mekane ručnike.

"Ako želite da vam ručnici, kaputi ili jastuci budu mekani, stavite tenisku lopticu u sušilicu zajedno s njima. Osim što će sve biti mekano i glatko, zahvaljujući teniskoj loptici sve će se brže osušiti." Will je uz savjete i 'srušio' jedan mit o ubijanju bakterija: "Previše praška za pranje rublja može stvoriti probleme kao što su mrlje na odjeći, smrad u perilici i duže sušenje odjeće. Također, pranje rublja na visokoj temperaturi ne ubija bakterije – stavite izbjeljivač na bazi klora."

 

Komentara 10

MI
Mislav28
10:41 14.03.2021.

Ubace se tenisice u perilicu zajedno sa obojenim vešom da ne lupaju dok se vrte , stavi se na 60 stupnjeva da se peru i na kraju se odvrti centrifuga , nikakvo sušenje u perilici i pustiti da se osuše van perilice.

MO
montello
18:25 14.03.2021.

ma ne znam ja nisam niti cu

SL
slatix
15:16 14.03.2021.

Neznam za Tenisice, moje Patike se peru u perilici na 40 i nije im nista. Strucnjak odgovara i na ono što ga nisu pitali najmanje za Patike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije