Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li pretjerao?

Studentica tijekom Zoom predavanja dojila dijete: Komentar profesora razbjesnio nju i kolege

Facebook/Marcella Mares
12.02.2021.
u 14:30

Profesor mi je odgovorio da ne bih trebala bebu dojiti dok traje njegovo online predavanje, već u svoje privatno vrijeme, u čudu je objasnila mlada mama brucošica

Studentica Marcella Mares iz Kalifornije požalila se nedavno u svojoj Facebook objavi na, kako kaže, diskriminaciju od strane sveučilišnog profesora koji joj je rekao da 'ne bi trebala dojiti svoju bebu dok preko Zoom-a traje njegovo predavanje'. 

Ta je opaska Mares pogodila jer, kaže, želi svima pokazati kako je moguće istovremeno dojiti i učiti, a to je pokušala dokazati i s fotografijom na kojoj je udubljena u knjige s kćerkicom na prsima. 

- Mislila sam da mogu dok dojim jednostavno isključiti kameru, no profesor je odlučio promijeniti uvjete za svoja predavanja: sad traži da svi studenti cijelo vrijeme imaju uključenu kameru i mikrofon ili neće proći njegov predmet - rekla je razočarano.

Ona mu je, kaže, na to odgovorila da joj nije problem kameru držati uključenom, ali da će je povremeno ipak morati ugasiti, dok podoji svoju bebu.

I never write long posts but this is a good one! • • • I didn’t want to post this picture because I just wanted it for...

Objavljuje Marcella MaresČetvrtak, 24. rujna 2020.

- Odgovorio mi je da dojenje nije nešto što bih trebala raditi u vrijeme trajanja predavanja, već u svoje privatno vrijeme - objašnjava mlada mama u čudu.

Na sljedećem je satu taj profesor svojim studentima ispričao svoje neobično iskustvo i razgovor s jednom studenticom (nije ju imenovao), pa je nastavio:

- Morate shvatiti da ste sad studenti i da vam učenje mora biti prioritet, te da sve što vas ometa morate ostaviti za neko drugo vrijeme: ili pak naučite biti jako kreativni ako vas dijete treba dok traje sat - rekao je studentima, no većina ih je na Facebooku stala na stranu mame brucošice.

Bill Gates upozorio na nove pošasti: Dolazi vrijeme robota i bioterorizma, ljudi će umirati

1/3

- On uopće ne razmišlja o onome što govori i mislim da će mu to utjecati na profesorsku karijeru, ako je još uopće ima - napisala je Mares i dodala da bi se po njenom mišljenju 'svaku mamu koja pokušava žonglirati s fakultetom ili poslom i djetetom trebalo podržati, a ne ponižavati'...

- Radite sve što treba da steknete visoko obrazovanje, ali nemojte dopustiti da vam itko govori kad možete hraniti svoju kćer - komentirala je jedna žena, a neki su ovaj profesorov 'istup' doživjeli toliko ozbiljno da su djevojci u komentarima savjetovali da ga prijavi, prenosi The Sun

Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

 

Komentara 2

GO
goronja
17:05 13.02.2021.

Svim mamama koji imaju djecu do 6 godina zabraniti predavanja. Slažem se sa profesorom.

DU
Deleted user
18:57 12.02.2021.

Slažem se s profesorom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije