Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno za zdravlje

Stručnjakinja otkrila: Ove namirnice najbolje su za zdrav i nutritivni doručak

shutterstock
09.01.2021.
u 07:00

Doručak pomaže vašem srcu, gustoći kostiju, metabolizmu i probavi, a važno je znati koje namirnice su najbolje za to.

Ako pitate bilo kojeg stručnjaka za prehranu koji im je omiljeni obrok u danu, sigurno će odgovoriti da je to doručak. Jedenje ujutro daje vam mentalnu i fizičku energiju potrebnu za dan, a višestruka su istraživanja pokazala da djeca i odrasli koji doručkuju dobivaju više vlakana, kalcija, vitamina A, vitamina C, riboflavina, cinka, i željezo u prehrani od onih koji preskaču jutarnji obrok. Doručak pomaže vašem srcu, gustoći kostiju, metabolizmu i probavi, a važno je znati koje namirnice su najbolje za to - dijetetičarka Frances Largeman-Roth otkrila je popis, prenosi Real Simple.

Sada znamo koja hrana može trajati stoljećima, pa i tisućljećima:

1/3

Jaja
Jaja su jedna od najsvestranijih namirnica, a čine brz i hranjiv doručak u bilo kojem obliku. Prema Largeman-Rothu, jaja su jedan od rijetkih izvora vitamina D. - To je neophodno za pravilnu imunološku funkciju, posebno zato što većina nas nema dovoljno vitamina D - objašnjava.

Zob
Možete je koristiti u pečenim proizvodima i u zobenim pahuljicama. Također je možete miješati i koristiti kao brašno. Bez obzira na to kako ste se odlučili za upotrebu, zob je odlična za vaše srce. Topiva vlakna koja sadrže, beta-glukan, imaju sposobnost prirodnog snižavanja razine kolesterola. Osim toga, zob sadrži otporni škrob koji djeluje poput vlakana i pomaže vam da se duže osjećate sitiji. 

Zeleni smoothie
Zeleni smoothie prepun je zdravstvenih blagodati. Mješavina je voća, povrća i bilja, a prepun vitamina B skupine. Izvrstan je kao podizanje prije treninga.

Tost od pšeničnog tijesta s maslacem od voća i orašastih plodova
Osim što vam daje energiju i nutritivne vrijednosti iz voća i orašastih plodova, kruh od pšeničnog tijesta čini vas sitijima jer treba dulje vremena da se probavi od običnog, bijelog kruha.

Gospođa spontano zaplesala na trgu bana Jelačića i oduševila prolaznike! Sada nam treba malo lijepih trenutaka:

Komentara 3

KO
Korda
08:01 09.01.2021.

"Tost od pšeničnog tijesta s maslacem od voća i orašastih plodova" ????????? A kako napraviti tost od tijesta??? I maslac od voca????

MO
montello
17:54 09.01.2021.

zeleni smoothie

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
13:10 09.01.2021.

Sulude preporuke! Voće se ne smije miješati s povrćem, a kamoli s tjesteninom. Valja konzumirati sirovo i kuhano, a kruh izbjegavati jer je prerađevina prerađevine (brašna). Zob je najbolja, ali kuhana. I nikako u obliku pahuljica. Nema jednostavnijega i zdravijeg obroka od zobi, maslinova ulja, začina i povrća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije