Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila i zašto

Stručnjakinja otkrila: Kad se vratite s odmora, biljke nije važno samo zaliti, treba ih i - otuširati!

Shutterstock
31.08.2022.
u 12:30

Čak i ako ste poduzeli sve mjere da biljke budu zbrinute dok ste vi na putovanju, ovo je nešto što im je zaista potrebno

Kada se vratite s godišnjeg odmora, nije dovoljno samo zaliti biljke. Prema Sonam Adityi, osnivačici Plant Shoppea, biljkama uvijek trebate i poprskati lišće

Kako piše Mind Body Green, najbolji način da to učinite je da svoje biljke stavite u sudoper ili pod tuš, i dobro ih istuširate, pazeći da im se lišće i zemlja namoče.

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

- To je dobar način da biljke održavate čistima i da na njihovim listovima nema prašine, te da mogu obavljati fotosintezu - objasnila je Aditya. 

Osim čišćenja prašine koja se nataložila dok ste bili odsutni, ovo će suhom tlu dati prijeko potrebno namakanje. Rebecca Bullene, osnivačica biofilne dizajnerske trgovine Greenery NYC, tvrdi da, ako ju neko vrijeme ne zalijevate, vaša će zemlja biti jako tvrda i ljuskava, a stavljanje pod tuš sjajan je način da ju rehidrirate. 

Osim toga, preporučuje se i da biljke tuširate vodom sobne temperature, jer će ih sve što je prevruće ili hladno šokirati. Upozorava se i na to da neće svaka biljka cijeniti mokro lišće. Ako imate sukulente otporne na sušu ili izbirljive kalateje, zalijevajte ih do razine korijena kao i obično. Također, važno je da kod biljaka promotrite lišće u potrazi za znakovima štetočina kao što su rupice i mreže. 

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije