Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte već danas

Daska za rezanje vam je puna tragova hrane? Evo kako ćete je očistiti na sasvim prirodan način

Instagram
31.08.2022.
u 06:00

Plastične daske za rezanje sklone su tome da postanu smrdljive i izgledaju prljavo uz samo ograničenu količinu korištenja

Stručnjakinja za čišćenje Nancy Birtwhistle često na društvenim mrežama objavljuje ekološki prihvatljive trikove za čišćenje,  najnovijim kuhinjskim trikom spasila je prljavu plastičnu dasku za rezanje od smeća, kako prenosi Daily Mail.

Transformacija prljave daske, za koju priznala da se srami posjedovati je, ostavila je korisnike društvenih mreža oduševljenima. U kratkom videu objavljenom na Instagramu, Nancy pokazuje prljavu dasku prije nego što se upusti u nekoliko jednostavnih koraka da je oživi, koristeći samo nekoliko lako dostupnih sastojaka: prašak za pranje rublja i izbjeljivač.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

Objasnila je da su plastične daske za rezanje sklone tome da postanu smrdljive i izgledaju prljavo uz samo ograničenu količinu korištenja, jer utori za noževe u plastici privlače teško dostupnu prljavštinu, ali je pronašla rješenje bez pribjegavanja štetnim kemikalijama

“Oduprla sam se porivu da je bacim u smeće ili upotrijebim štetni klorni izbjeljivač. Mogu očistiti, dezinficirati, osvježiti i izbijeliti koristeći ekološke proizvode”, objasnila je.

Opisujući kako je dasci vratila stari sjaj, rekla je da je nakon korištenja praška, sve što je bilo potrebno bilo natapanje preko noći, lagano ribanje starom četkicom za zube, a zatim sprej Pure Magic za završetak čišćenja i izbjeljivanja. Nakon što je daska potopljena u kipuću vodu i ostavljena preko noći, premještena je na sunčano mjesto za završnu fazu u procesu izbjeljivanja.

Dva proizvoda koja se koriste su kristali sode za pranje (natrijev karbonat) i zeleni izbjeljivač (natrijev perkarbonat), koji je netoksična, biorazgradiva alternativa uobičajenim izbjeljivačima s klorom koje koriste mnoga kućanstva.

Maddie (28) ne može biti uz bolesnu kćer zbog fobije od povraćanja: 'Nisam ju mogla držati za ruku kad me najviše trebala...'

Komentara 10

RA
razvaljujem
07:49 31.08.2022.

Ma, bravo i poslije toga treba vam mjesec dana da iz te daske isperete sav taj deterdzent ako ne zelite da zavrsi u hrani.

AN
AnteizmalogZGa
06:57 31.08.2022.

Pod br. jedan ovo na fotografiji nije ista daska. Vidi se da je nova bez i jednog najsitnijeg reza, što se ne m može postići nikakvim sredstvom.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:57 31.08.2022.

Izbjeljivač = klor, odlično za dasku koja se koristi za obradu hrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije