Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Što se događa s vašim tijelom kad previše razmišljate?

Previše razmišljanje o jednoj stvari može naškoditi vašem tijelu i čini vas nesretnim.
03. siječnja 2020. u 07:00 1 komentara 1888 prikaza
Foto: shutterstock

Ako za svaku vašu odluku treba puno vremena i cijelo vrijeme se vrtite u krug sa svojim mislima te se stalno pitate "Što ako...?", postoji velika šansa da previše razmišljate o svemu.

A1 BRZINA JE VRLINA 3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga

I dok vi mislite da je to dobro za vas jer pomno razmišljate o svemu i nemate nagle i brzoplete odluke, previše razmišljanja zapravo je loše za vaše tijelo, a evo kako.

Nećete se pokrenuti i ići u akciji, već ćete toliko razmišljati o posljedicama da će vas biti strah išta napraviti. A i ako donesete odluku za djelovanjem, vjerojatno će biti pogrešna zbog miješanje raznih misli koje imate.

Također, manje ste kreativni. Ako stalno nešto preispitujete, ostati ćete bez novih ideja i riješenja te nećete razmišljati izvan okvira zbog straha od krive odluke.

RaiffeisenFutureBoost #RaiffeisenFutureBoost Kotiga, Šarić i Kardum još jednom pokazali da financije ne moraju biti bauk

Zbog previše razmišljanja pada vam i energija. Sve te misli i sva razmišljanja troše puno mentalne energije i ostavljaju vas pod stresom.

Energija bi se lako mogla povratiti spavanjem, ali ljudi koji previše razmišljaju ne mogu lako zaspati i dobro se naspavati. Oni provedu kasnonoćne sate razmišljajući o svojim postupcima i događanjima tijekom dana.

Na kraju, pokušajte se malo odmaknuti od previše razmišljanja i samo učinite to što želite, vaše tijelo će biti bolje, a i vi ćete biti sretniji

Hrvatski institut za financije Put do poslovnog uspjeha Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
Ivana Paradžiković
Novi izazovi
Pogledajte koji je prvi javni angažman Ivana Paradžiković odradila nakon odlaska s Nove TV
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
  • Emaema:

    Da li razmišljanje nezdravo samo za zene(slika,naravno žene ) ili vrijedi općenito ?