Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED BANKROTOM

Stipe Marić dužan pet milijuna kuna, vjerovnici podižu kaznenu prijavu

marić
Pixsell
08.12.2009.
u 09:17

Iako je dosad Marić, kako kaže, otplatio gotovo cijeli dug prema Ministarstvu financija, kuhari i konobari u restoranu japanske kuhinje Sora već tri mjeseca zbog toga nisu dobili plaću na račun niti su im uplaćeni doprinosi.

Zbog neplaćenih obaveza prema dobavljačima, poslovnim partnerima i Poreznoj upravi Stipi Mariću (30) na adresu njegove tvrtke Profundum u Ilici 1 već mjesecima stižu rješenja o ovrsi. Porezna uprava zbog dugova mu je blokirala glavni poslovni račun tvrtke u Hrvatskoj poštanskoj banci na iznos veći od 200 tisuća kuna. Marić je navodno dužan pet milijuna kuna, a naplatu iščekuje najmanje šest vjerovnika, piše tjednik Arena.

Iako je dosad Marić, kako kaže, otplatio gotovo cijeli dug prema Ministarstvu financija, kuhari i konobari u restoranu japanske kuhinje Sora na zadnjem katu preuređenog zagrebačkog nebodera na Trgu bana Jelačića, već tri mjeseca zbog toga nisu dobili plaću na račun niti su im uplaćeni doprinosi.

Suprug tenisačice Ive Majoli zbog navedenih je dugova već završio na sudu, a ovaj tjedan, kako piše tjednik, vjerovnici protiv njega podižu kaznenu prijavu zbog financijske prijevare.

Tvrtki Energon, koja mu je adaptirala i preuredila unajmljene poslovne prostore u restoran i kuhinju, “po okončanju građevinske situacije”, kako glasi službeno obrazloženje nenaplaćenih potraživanja, nije isplatilo posljednju ratu od 646 tisuća kuna te je odvjetnik tvrtke pokrenuo ovršni postupak. Uz to, Marić 18 mjeseci nije platio najam pa se dug popeo na gotovo 800 tisuća kuna, tvrdi Arena.

Iako se već mjesecima u medijima pojavljuju informacije o financijskim problemima slavne obitelji, supružnici Majoli-Marić to su otpočetka demantirali izjavama pa čak i prošlog ljeta otvorenim japanskim restoranom Sora na Hvaru koji im je samo mjesec i pol dana nakon otvorenja zatvorila lokalna sanitarna inspekcija.

Ključne riječi

Komentara 6

PO
Posjetitelj
10:02 08.12.2009.

Koji nedodirljivi, bahati i umišljeni par.

BU
bubica111
10:08 08.12.2009.

Mulac

KR
krenica
11:23 08.12.2009.

Kakve dvi mutikaše.Dosta to rugobe Majoli i tog umišljenog ped.ra.Nije platio 3 miseca plaću.Ma jeli?Nebi prooda za godinu da mi ne plati zarađeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije