Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati...

Stalno biste nešto grickali? Ova namirnica može smanjiti tu želju, kaže istraživanje

Shuttershock
06.02.2023.
u 07:00

U moru zdravih namirnica, najveći utjecaj na smanjenje žudnje za raznim grickalicama i slatkišima ima avokado.

Kada je u pitanju održavanje dobre forme, najvažnije je unositi nutririvno bogate namirnice - osim što se tako održava normalna kilaža, znatno se smanjuje potreba za stalnim grickanjem neke nutritivno siromašne hrane. 

Kroasan u Italiji, jaja u Indoneziji... U ovoj zemlji se jede najzdraviji doručak

1/10


Jedno istraživanje otkrilo je, u moru zdravih namirnica, jednu koja ima najveći utjecaj na smanjenje cravinga odnosno žudnje za grickalicama i slatkišima, bogata je zdravim mastima i može se jesti u slanim i slatkim kombinacijama - avokado!

Yasmine Probst, profesorica na Sveučilištu Wollongong u Australiji, zajedno sa svojim timom htjela je istraživati sve dobre strane avokada i njegov utjecaj na zdravlje, a još jednom su dokazali koliko je ovo voće zdravo.

Sadrži jako puno vlakana, a malo ugljikohidrata pa vas može dugo držati sitima. Upravo zbog toga je usko povezan s mršavljenjem. Smanjuje grickanje tijekom dana, a kao izvor zdravih masti može pomoći u snižavanju kolesterola, prenosi MBG.

Možete ga namazati na tost s jajem, staviti u sendvič, narezati u salatu ili smiksati u blenderu zajedno s bananom i kakaom kako biste dobili preukusan, a zdrav sladoled. 

Došao u McDonald’s po hranu i dobio neočekivani 'poklon': 5.000 dolara u vrećici!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije