Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajte zdravlje

Spavate s upaljenim grijanjem? Prekinite tu naviku čim prije, evo zašto

spavanje
pexels.com
17.11.2021.
u 14:30

Odite pod topli tuš, obucite čarape i nešto u čemu vam je toplije i dobro se pokrijte, ali ne povećavajte temperaturu u sobi.

Da bi san bio kvalitetan, trebalo bi paziti da ne unosimo kofein nekoliko sati prije odlaska u krevet, da ne jedemo tešku i masnu hranu, ali i da neke stvari u prostoriji budu posložene.

Osim što bi, kako kažu stručnjaci, prostorija u kojoj spavamo trebala biti uredna i bez puno stvari, treba paziti i na temperaturu u njoj.

Koliko god vam hladno bilo prije odlaska u krevet, paljenje grijanja nije rješenje.

Kako prenosi Bright Side, tijelu padne temperatura u večernjim satima i to je jedan od signala da je vrijeme za spavanje. Ako je soba pretopla, tijelo se ne može umiriti i koliko god bili pospani, vjerojatno nećete moći dulje utonuti u san.

Grijanje sobe povećava razinu ugljičnog monoksida u prostoriji, a što je ono dulje upaljeno to je i razina veća, pa može doći do jake boli u prsima i razvijanja srčanih problema. 

Znate li koji je najzdraviji položaj za spavanje?

Manje opasan, ali ne zanemariv problem je suha koža do koje dolazi zbog nedostatka vlage. U težim slučajevima može se početi i perutati.

Također, suhi zrak lošije je kvalitete, a u njemu bakterije dugo preživljavaju. Upaljeno grijanje tijekom cijele noći može dovesti do pada imuniteta i čestih bolesti, ali i respiratornih problema.

Odite pod topli tuš, obucite čarape i nešto u čemu vam je toplije i dobro se pokrijte, ali ne povećavajte temperaturu u sobi.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

spavanje
1/5
Ključne riječi

Komentara 4

ZL
Zlatnipijesak
02:00 18.11.2021.

Ja moram imati, ne "upaljeno", vec ukljuceno grijanje nocu, barem do pola noci, jer se ne zelim smrzavati u hladnoj sobi, bas se tad uvijek prehladim, a od hladnoce ne mogu niti zaspati, zato ovaj "poucni" clanak objesim macku, ulicnoj lutalici, o rep! U Dom. ratu sam se nocima toliko nasmrzavao, da ne zelim vise niti pod razno po noci spavati u hladnome!

MO
montello
13:47 20.11.2021.

To nikada

BT
BTW
23:04 17.11.2021.

Sorry, meni paše 21 °C za spavanje, ne mogu dok mi je hladno zaspati, a najbolje mi je nakon seksa, zanjonjim ko mala beba do jutra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije