Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wow...

Tiktokerica šokirala izjavom: ‘Živim u izoliranom gradu, do prvog dućana putujem više od 5 sati’

@sineadmeader/TikTok
16.11.2021.
u 11:30

Svakih šest do osam tjedana Sinead sjedne u automobil sa svoja dva psa i vozi se pet sati, odnosno 544 kilometra od kuće kako bi kupila namirnice.

Sinead Meader živi u takozvanom izoliranom gradu Yukon u Kanadi koji oduzima dah prirodnim ljepotama - planinama, snijegom, biljkama... Ali ima jednu veliku manu - udaljen je od svega, samo do prve trgovine treba putovati više od 500 kilometara.

Ova mlada žena šokirala je tom informacijom kada ju je podijelila na društvenim mrežama. Svakih šest do osam tjedana Sinead sjedne u automobil sa svoja dva psa i vozi se pet sati, odnosno 544 kilometra od kuće kako bi kupila namirnice i kućanske potrepštine. Dodala je još i da cijelim putem na cesti nema signala, pa ako se nešto slučajno dogodi ne može nikako doći do nekoga.

Uz sve navedeno, vremenske prilike i nisu baš najbolje jer često pada velika količina snijega, kiše i leda, a temperature idu i do -20°C.

"Čak i kada ništa ne pada, bude magla pa se teško vidi tijekom vožnje. Znaju istrčati životinje na cestu, nema signala... Na cijeli taj 'izlet' do trgovine potrošim više od tisuću dolara."

Objasnila je pratiteljima da blizu Yukona ima jedan mali supermarket, ali u njemu možete kupiti neke grickalice, osnovne stvari, piće... Ipak, znatno je skuplji nego veliki marketi izvan grada, prenosi UNILAD.

@sineadmeader #exploreyukon #yukon #nativetiktok #isolatedlife ♬ Snow (Hey Oh) Part1 - Red Hot Chili Peppers

Prodali kuću i s troje djece žive u 16 kvadrata: Sretniji smo nego ikad!

1/14
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar vladimira
vladimira
19:41 16.11.2021.

Koliko mora biti skup taj dućan kad joj se isplati potrošiti 1000 dolara na put i još se izložiti riziku?

PE
Peponja
00:06 17.11.2021.

Selim se odmah tam jer dosta mi je ove EU, nema signala glupih mobitela znači normalan život u skladu sa prirodom.

ZA
zagi101
20:18 16.11.2021.

a zakaj onda uopće tam i živi????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije