Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuhari otkrili svoje tajne: Evo kako sve možete iskoristiti jaja na zanimljiv način

Jaja su jako svestrana i od njih se može napraviti mnogobrojna jela, ali ona mogu dosaditi. Kuhari su otkrili kako se jaja mogu iskoristiti na drugačiji, ali svejedno ukusan način.
30. travnja 2020. u 07:00 1 komentara 3675 prikaza
Foto: shutterstock

Jaja su odličan izvor proteina te su jako svestrana i može ih se pripremati na mnogobrojne načine. Ipak, mogu postati dosadna ako ih svako jutro jedete na isti način. Ako su vam dosadila kuhana jaja, omleti ili kajgana, kuhari preporučuju kako možete iskoristiti jaja na drugačije načine, prenosi insider.com. 

Pogledajte hit recpet Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Za doručak koji uključuje jaja, ali ona nisu najvažniji dio obroka, probajte dodati bjelanjke u vruću zobenu kašu. Bjelanjci će se odmah početi kuhati i stvrdnjavati, a ostavit će prozračnu i laganu teksturu. Možete dodati i dodatke po svom odabiru, poput bobičastog voća, za lagan i zdrav obrok.

Ako vam za ručak ili večeru ostane tjestenine ili riže, možete im dodati jaja i razne začine, poput peršina, parmezana i češnjaka, kako biste dobili jednostavnu frittatu. Ovo jelo odlično je za laganu večeru ili za grickanje između obroka. 

Za još jedan lagan i brz doručak, smoothieju dodajte jedan bjelanjak. Dok je smoothie u blenderu, napravljen kao i inače, dodajte mu jedan bjelanjak za dodatnu dozu proteina.

Jaja se mogu koristiti i u rađenju ukusnih pića i koktela. Sve što trebate napraviti je pomiješati, to jest dobro protresti, sok, alkoholno piće i bjelanjke, kako biste dobili laganu i prozračnu teksturu. Zatim u jednu čašu stavite malo leda i dodajte koktel. 

Žumanjci iz tvrdo kuhanih jaja mogu poslužiti kao zamjena za ribani sir. Sve što trebate napraviti je naribati žumanjke te dodati malo soli. Oni će biti odličan dodatak različitim jelima, od juhe i salate do tjestenine i pečenog mesa.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:

Hrvatska pošta MIJENJAMO NAVIKE U ovim teškim vremenima naizgled male „akcije“ mogu imati važnu ulogu Mljaac! Ne bacajte koru od krumpira, od nje možete napraviti sjajan čips Savjeti stručnjaka Vjerojatno cijelo vrijeme pogrešno razbijate jaja: Ovo je ispravan i čist način
Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Avatar ElizabethAV75
    ElizabethAV75:

    w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b