Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez diskriminacije!

Restoran dobio drastičnu kaznu jer je ženi dao jelovnik bez cijena, a muškarcu s cijenama

Instagram/irinabaeva
24.10.2019.
u 20:47

Slučaj se dogodio u glavnom gradu Perua, a vlasnik restorana se ogradio od optužbi

U restoranu La Rosa Nautica u Limi dogodio se vrlo neobičan slučaj. Žena je na večeri dobila jelovnik na kojemu nisu bile prikazane cijene, dok je njezin partner dobio normalan jelovnik. Radi se o skupim jelima, a zbog ovoga je restoran dobio kaznu od 415.000 kuna zbog diskriminacije, piše Fox News.

Foto: Instagram/shudo70

Iz restorana negiraju optužbe i ne žele platiti kaznu koju su im zbog diskriminacije uručili Nacionalni zavod za obranu slobodne konkurencije i Zavod za zaštita intelektualnog vlasništva, a koji kažu kako žene moraju imati pristup istom jelovniku kao i muškarci, a to je onaj koji uključuje cijene jela. 

"Ove male stvari mogu se čini beznačajnima, ali na kraju dana one su glavni razlog zašto postoje razlike između muškaraca i žena", rekla je Liliana Cerrón iz Instituta. Odsada će morati svima davati iste jelovnike s cijenama, a diskriminacija se neće tolerirati. 

Restoran je inače omiljena lokacija brojnih turista, a njegova lokacija ga bitno izdvaja od mnogih drugih restorana u okolici, s obzirom na to da se nalazi usred oceana, a na glasu je i zbog skupe, ali odlične hrane. 

Postoji nekoliko primjera drugačijih jelovnika u restoranima, a jedan je restoran u Arkansasu koji u jelovniku ima posebnu ponudu "Moja djevojka nije gladna", a namijenjena je curama koje nisu toliko gladne i nikada ne naručuju ništa, ali onda kradu hranu iz tanjura svojih partnera.

Pogledajte kako se zdravo hraniti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:53 24.10.2019.

Isto se desava i u Zagrebu. Izadkes s trebom u birc ili restac, i konobar uredno racun isporuci muskarcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije