Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savršena kombinacija

Razmišljate o psu kao kućnom ljubimcu? Evo koja pasmina najviše odgovara vašoj osobnosti prema horoskopu

shutterstock
26.12.2020.
u 20:59

Za vodene znakove najbolji ‘zabavni i simpatični’ psi kako bi uravnotežili svoju emocionalnu stranu, dok se lavovi odlično slažu s psima poput bernardinaca.

Astrologija može otkriti puno zanimljivih činjenica o nama, ali i koje stvari nam najbolje odgovaraju prema našem horoskopskom znaku. Britanski stručnjaci za pse napravili su popis najboljih pasmina pasa, a vodili su se upravo astrologijom.

Istraživanje je pokazalo da su za vodene znakove najbolji ‘zabavni i simpatični’ psi kako bi uravnotežili svoju emocionalnu stranu, dok se lavovi odlično slažu s psima poput bernardinaca.

Ovan (21. ožujka - 19. travnja)

Ovnovi se smatraju zabavnim znakovima pa mu najbolje odgovaraju razigrani psi - retriveri, labradori i portugalski vodeni psi. Budući da ovnovi vole provoditi vrijeme na otvorenom, dobra je ideja imati i takvog ljubimca. S druge strane, oni će im pomoći i da se smire kada je to potrebno. 

Foto: shutterstock

Tri horoskopska znaka koji privlače druge kao magnet:

1/6

Bik (20. travnja - 20. svibnja)
Bikovima odgovaraju psi koji zrcale njihovu odanu osobnost, poput Akite, boksera i bigla. Bikovi se smatraju obzirnima i privrženima pa su ovakve pasmine idealne. 

Foto: shutterstock

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja)

Idealne pasmine su Border Collie, njemački ovčar i šetlandski ovčar jer blizanci vole štence koji su znatiželjni i brzo upijaju znanje. Blizanci se smatraju osobama koje znaju istrenirati ljubimce pa su idealni za razigrani štence ili zrelije pse kojima treba trening. 

Foto: shutterstock

Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

Kavalirski španijel kralja Charlesa, hrt i staroengleski ovčar idealni su jer rak voli nježne pse. Rakovi se često karakteriziraju kao emotivni pa su pasmine koje traže pažnju idealan odabir. 

Foto: shutterstock

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Lavovi se smatraju društvenjacima koji vole ljubaznost, a istovremeno su hrabri. Žele ljubimca koji će ih pratiti, ali koji su istovremeno i dražesni - engleski mastif ili bernardinac bit će odlično društvo. 

Foto: shutterstock

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Doberman, haski ili krvosljednik (Bloodhound) - ako ste rođeni u znaku Djevice, razmislite o nekoj od ovih pasmina. Budući da, kao Djevica, uvijek razmatrate sve scenarije, spremno ćete prihvatiti i različita ponašanja pasa, osobito ako im treba dodatna obuka. 

Foto: shutterstock

Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Vage ne vole biti same - odaberite ljubimca koji je idealan za izležavanje nakon napornog dana, poput shi tzua, buldoga ili njemačke doge. 

Foto: shutterstock

Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Prilikom odabira ljubimca, Škorpioni neka traže odvažne i aktivne pse jer su i sami natjecateljskog karaktera. Dalmatiner, Jack Russell terijer ili springer španijel pasmine su s kojima će se Škorpioni odlično slagati. 

Foto: shutterstock

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)
Strijelci imaju sjajan smisao za humor pa trebaju simpatičnog psića, poput Bergamskog ovčara, jazavčara i bul terijera. Budući da su Strijelci po prirodi otvoreni ludi, trebaju psa koji ih može zaštiti i pratiti na avanturama.

Foto: shutterstock

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja)

Budući da se na Jarčeve gleda kao na praktične i odgovorne znakove, trebaju im odgovorni psi poput belgijskog ovlara, Shiba Ine ili Shar Peija. Jarčevi vole dobar odgoj pa traže i "ozbiljnog" psa. 

Foto: shutterstock

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače)
Vodenjaci trebaju veselog, ali opuštenog psa. Dobro odgovaraju njemačkim ovčarima, pudlom ili korgijem. Vodenjaci su samouvjereni, napredni i inteligentni pa im treba pas koji je spreman za igru, ali i koji će biti miran i tiho kada je to potrebno.

Foto: shutterstock

Ribe (19. veljače - 20. ožujka)
Zbog svoje intuitivnosti i empatičnosti, Ribama najviše odgovara čivava, australijski ovčar ili vajmarski ptičar. Ribe trebaju potražiti psa koji će ih razveseliti u teškim situacijama, a dobra su ideja i pasmine koje bi drugi možda okarakterizirali kao preaktivne. 

Foto: shutterstock

Čemu se veselite u 2021. godini? "Zdravlju! Micanju maske, kraju korone! Zabavi i humoru."

Komentara 2

MO
montello
17:43 27.12.2020.

ma najbolje dalmatinski psi

Avatar lola lola
lola lola
04:43 27.12.2020.

Najjednostavnije ih je pronaci u sinteraju gdje su dosli kada su vlasnicima dosadili ili nisu imali vise koristi od njih. Ne kupujte, usvojite ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije