Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njuskalo.hr

Gdje ćete za Novu? Ovo je izbor najboljih mjesta!

doček nove godine
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
17.12.2015.
u 12:45

Sigurno ste posljednjih dana više puta čuli pitanje "Gdje ćete za Novu?". Neki od vas već odavno znaju kako će provesti, prema mnogima, najluđu noć u godini, dok drugi još razmišljaju. Za ljubitelje skitanja i putovanja, ispraćaj 2015. godine još je jedna prilika u kojoj mogu posjetiti dosad neistraženu destinaciju, dobro se zabaviti i ponijeti kući zanimljive uspomene. Gotovo i da nema gradskog trga na kojemu se ne organizira tipična silvestarska proslava, a tamo je uglavnom potrebno ponijeti samo dobro raspoloženje. Vatrometom, blještavilom, brojem posjetitelja i tuluom do ranih jutarnjih sati neki su se gradovi ipak istaknuli pa navodimo najpoznatije novogodišnje tulume na otvorenom na svim stranama svijeta.

1. New York
Kultni doček na Times Squareu u New Yorku završni je događaj u godini koji ne propušta više od milijun ljudi. Doček na ovoj lokaciji odavno je prerastao samo "doček" i postao prava američka tradicija, čiji vrhunac u ponoć 31. prosinca počinje kada se spoje kazaljke na satu. Spuštanje famozne kristalne kugle, koje na dočeku na Times Squareu započinje točno u ponoć, označava toplinu i radost povodom ulaska u novu godinu koja je pred nama, kao i dobre želje u danima koji slijede. Bogat glazbeni i zabavni program nudi za svakog po nešto, a ako se baš u vrijeme novogodišnjih praznika uputite u New York, sigurno ćete se vratiti i sa vrećicama punim odjeće i modnih dodataka poznatih brendova, budući da su tamošnja sezonska sniženja itekako isplativa.

2. Sydney
U daleku će Australiju Nova godina stići prije nego nama, a oni će ju i ovog puta zaista propisno proslaviti. Jedinstveni i raskoni vatrometi koji se mogu vidjeti isključivo u silvestarskoj noći u Sydneyu njihov su doček s punim pravom svrstali među najljepše u svijetu. Fascinantni svijetleći prizori iznad mosta u tamošnjoj luci također privuku gotovo milijun posjetitelja, a doživljaj je još snažniji ako na vrijeme bukirate brodić i vatromete promatrate iz njih. Sydney je prvi od većih gradova u koje stiže Nova godina pa se svakog 31. prosinca potrude nadmašiti same sebe u organizaciji vatrometa i pratećih zabavnih sadržaja.

3. Rio de Janeiro
Brazilski Rio de Janeiro nadaleko je poznat po spektakularnom dočeku Nove godine na slavnoj plaži Copacabana. Ovaj nevjerojatni tulum na kojemu se zna naći i više od dva milijuna posjetitelja idealan je za sve one koji vole ples na pijesku, odličnu glazbu, šareni vatromet i smijeh do jutarnjih sati. Zanimljivo je da se vatrometi nad Copacabanom puštaju iz čamaca još od 2001. godine, upravo radi velikog broja posjetitelja, kako bi na najvećem brazilskom tulumu bili što sigurniji. Nepisano je pravilo i da na ovaj doček treba odjenuti bijelu boju, koja simbolizira sreću i blagostanje u danima koji su ispred nas.

4. London
Novogodišnja proslava u središtu Londona britancima je, kao i brojnim turistima, toliko prirasla srcu da ju iz sekunde u sekundu već godinama prenosi BBC. No, kako bi se gledao prijenos, nije potrebno ostati u hotelu. Na važnijim punktovima u gradu, poput Trafalgar trga, smješteni su veliki video zidovi za sve one koji famozni vatromet neće moći vidjeti izbliza. On će i ove godine točno u ponoć puknuti iznad slavnog kotača London Eye, a zabava će se nastaviti u ulicama, restoranima, klubovima i dvoranama koje nude pregršt glazbenih programa za ljubitelje svakog pravca. Kako je London među najposjećenijim novogodišnjim destinacijama, kartu i smještaj uputno je nabaviti na vrijeme.

5. Moskva
Ako se ne zgražate niskih zimskih temperatura, doček na Crvenom trgu u Moskvi mogao bi biti vaše najbolje novogodišnje iskustvo. Uz prekrasan vatromet, ovdje ćete zateći velik broj umjetnika; glumaca, glazbenika i profesionalnih plesača koji nastupaju u raskošnoj novogodišnjoj predstavi, a običaj je i da se najvažnije osobe iz javnog života Rusije pojave na tamošnjem središnjem dočeku. Zabava na trgu, nakon srčane zdravice šampanjcem, traje do sitnih noćnih sati.

Ako se u zadnji čas odlučite za neku od ovih popularnih svjetskih destinacija, smještaj možete brzo i jednostavno rezervirati na Njuškalu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije