Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljice ljepote

Priprema se mjuzikl o kozmetičkim suparnicama Arden i Rubinstein

powderglory
Foto: Powderglory
1/9
22.03.2012.
u 16:30

Osnivačice industrije ljepote počele su kao siromašne djevojke, a završile kao ekscentrične multimilijunašice sa skupim hobijima i nevjernim muževima

Legendarne utemeljiteljice industrije ljepote Elizabeth Arden i Helena Rubinstein bile su toliko žestoke suparnice u New Yorku, a njihove su životne priče bile toliko osebujne da je knjiga o njihovu rivalstvu postala bestseler.

Biografiju “War Paint: Madame Helena Rubinstein and Miss Elizabeth Arden, Their Lives, Their Times, Their Rivalry” objavila je 2003. godine britanska autorica Lindy Woodhead, temeljito “pročešljavši” Elizabethinu i Heleninu povijest.

Prema knjizi Lindy Woodhead kasnije je snimljen dokumentarac “The Powder and the Glory”, a nedavno je objavljeno da bi se knjiga uskoro mogla “preraditi” u mjuzikl na Broadwayu. Intrigantni životi i karijere “kraljica ljepote” stvoreni su, kažu broadwayski scenaristi, za vrhunsku predstavu.

Premda su bezobzirno ocrnjivale jedna drugu i međusobno si preotimale zaposlenike, a da se nikad nisu ni upoznale, Elizabeth Arden i Helena Rubinstein imale su mnogo toga zajedničkog.

Obje su u 19. stoljeću potekle iz skromnih obitelji – Elizabeth Arden rođena je kao Florence Nightingale Graham na kanadskoj farmi, a Chaja Rubinstein (kasnije Helena) potječe iz ortodoksne židovske obitelji iz Krakova.

Obje su počele graditi svoja kozmetička carstva početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća, osvojile su svijet inovativnim pristupom ženskoj ljepoti i kozmetici te postale multimilijunašice.

Obje su imale nevjerne muževe i unajmljivale privatne detektive da ih raskrinkaju, obje su se kasnije udale za muškarce koji su se lažno predstavljali kao ruski prinčevi.

Bile su poznate kao ekscentrične radoholičarke sa skupim hobijima: Helena je imala vrijednu zbirku nakita i umjetnina, a Elizabeth je obožavala trkaće konje...

Obje su smiono lansirale svoje izume na tržište, stvorivši kultne kozmetičke klasike: Helena Rubinstein izumila je prvu vodootpornu maskaru na svijetu 1939. godine, a Elizabeth Arden kreatorica je jedne od najprodavanijih krema na svijetu Eight Hour Cream.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije