Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Požalila se: 'Moj suprug odbija raditi kućanske poslove! Kaže da je to moja uloga, iako radim više od njega'

Nikada nisu imali ispravnu podjelu kućanskih poslova, ali stvari su postale gore kada je ona počela raditi na pokretanju vlastitog posla i nije imala vremena za održavanje kućanstva
14. listopada 2021. u 13:26 2 komentara 905 prikaza
Foto: shutterstock

Živimo u modernom dobu u kojem se od žena više ne očekuje da kuhaju i čiste, a muškarci više nisu jedini koji donose zaradu. Barem je to ono što je jedna žena pomislila kad je zamolila muža da joj još malo pomogne oko kuće, ali nije očekivala njegov odgovor, kako piše The Sun.

Na Redditovom forumu požalila se na ponašanje svog supruga pa objasnila kako radi sedam dana u tjednu kako bi započela vlastiti posao, a suprug joj radi u kinu. Tijekom pandemije pomagao je s kućanskim poslovima jer su kina bila zatvorena, ali sada je odlučio ponovno ne pomagati jer se vratio na posao.

Gledateljice 'Braka na prvu' zgrožene su Jasminovom izjavom: Vrlo narcisoidan čovjek!

1 / 6

“Dinamika poslova kod kuće uvijek je bila jako iskrivljena. Vrlo sam uredna i volim kuhati, pa sam povrh posla obavljala većinski dio poslova. Nakon što je tvrtka počela rasti, John je počeo raditi kućanske poslove jer je ostao ostati kod kuće zbog zatvaranja kino dvorana. Njegovo radno mjesto ponovno je otvoreno prije nekoliko mjeseci i odmah je prestao obavljati većinu poslova”, započela je u objavi pa dodala: 

"Bila sam popustljiva i činila sam više od svog djela, budući da svaki dan dolazi kući iscrpljen i žali se. Nakon posla ne radi ništa drugo osim odmaranja, potpuno zanemarujući činjenicu da upravljam našim kućanstvom povrh vođenja moje tvrtke."

Nedavno se situacija pogoršala kada je njezin suprug htio znati kada će večera biti spremna, na dan kada on nije radio, a ona je imala pregršt posla. Rekla mu je da je zauzeta poslom i zamolila ga da skuha večeru, što je on brzo odbio te se požalio kako je u prošlosti bilo bolje jer kućanica nije radila ništa osim ‘svojih dužnosti’.

“Imali smo najveću svađu u životu. Stalno je tvrdio da on ide na posao, za razliku od mene koja radim od kuće, što znači da sam kućanica. Odbacila sam njegove tvrdnje ističući da zarađujem mnogo više novca od njega, radim duže vrijeme i još uvijek obavljam sve kućanske poslove”, objasnila je.

Situacija je postala napetija sljedećeg dana kada mu je predstavila popis kućanskih poslova koje treba obaviti. 

“Dala sam mu popis poslova koje treba obaviti, oko 2-3 sata dnevno. Stalno se žali. Provela sam godine radeći sve kućanske poslove povrh svog posla, ali on kuka nad mogućnošću da odradi samo pola. Rekao mi je da odbija obavljati kućanske poslove i da ga ne mogu prisiliti”, zaključila je objavu.

Korisnici društvenih mreža brzo su stali na njenu stranu te osudili njezinog supruga. “Još jedan muškarac koji misli„ žena i sluškinja znači isto. Kad dođe vrijeme za obavljanje kućanskih poslova, želi tradicionalni brak. Kad dođe vrijeme za zaradu, želi moderan brak. I ne želi odraditi svoj dio ni u jednom od njih”, komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Na vašem bih mjestu počela razmatrati razvod. "

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

mjesečni džeparac Žena (44) ispričala: 'Dajem svom 15 godina mlađem dečku 125 tisuća kuna pa radi sve što želim' Mashala.hr PROMO Kako spriječiti gubitak kose? TikTok video Mama objavila crtež 'gitare' koju je njen sin (4) nacrtao u vrtiću i tako nasmijala sve na internetu
Navijači
ZA DLAKU IZBJEGNUtA trAGEDIJA
Stravična scena: Urušila se tribina s navijačima, nogometaši se hvatali za glavu
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo